Bakan Bilgin, “8 saat çalışma vakti fazla”

 Bakan Bilgin, “8 saat çalışma vakti fazla”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 8 saatlik çalışma süresi hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgin, çalışma sürelerinin kısalabileceğinin sinyalini verdi.

“BU DEĞİŞİMLER KAÇINILMAZ OLACAK”
1 Mayıs’ın ortaya çıkışındaki en önemli etkilerden birinin uzun mesai saatleri olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, '8 saat mesai artık eski alışkanlığımızın bir parçası olarak duruyor' dedi. Çalışma saatlerinin kısalabileceğinin sinyallerini veren Bakan Bilgin, “Bugün birçok ülkede 8 saatin aşağıya çekilmesine dönük çalışmalar var. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de bu konuda pilot bir uygulama başlatıldı. Bunlar yaygınlaşacak. Muhtemelen 25 yıl sonra 6 veya daha az saat fiziki çalışma, onun dışında uzaktan çalışmanın da olduğu çalışma biçimleri devreye girecek. Bu kaçınılmaz. Teknoloji emeği ikame ettikçe, teknoloji üretim sürecinin mekanla bağını kopardıkça bu değişmeler kaçınılmaz olarak ortaya çıkacaktır.” dedi.

“DEĞİŞİM SORUMLULUĞU BİZE VE MECLİSE DÜŞÜYOR”
12 saat, 14 saat çalışma sürelerinin geride kaldığını belirten Bilgin, “Biz, bu konudaki akademik çalışmalardan istifade ederek mevzuatımızı yeniden düzenlemek durumundayız. Buradaki değişim sorumluluğu bizlere ve Meclis'e düşüyor. Netice itibarıyla insanların 12 saat, 14 saat zorla çalıştırıldığı günler geride kalmıştır. Bugün 8-5 mesaisinin geride kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu da değişimi açıklamaya yeterli değil. Aynı mekanda toplanıp, üretim sürecine katkı verme anlayışı ve geleneğinin de aşınmış olduğu bir dönemden geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.