Bahşili güzel olacak

Bahşili güzel olacak
31 Mart 2019 mahalli idareler seçimi sonrası halkın oylarıyla Bahşiil Belediye Başkanı seçilen Recep Zafer Tekin, mazbatasını aldıktan sonra ilçe içerisinde çalışmalarına hummalı şekilde başladı. Başkan Tekin, “Yapacağımız çalışmalarla inşallah Bahşili daha güzel olacak” dedi.

31 Mart 2019 mahalli idareler seçimi sonrası halkın oylarıyla Bahşiil Belediye Başkanı seçilen Recep Zafer Tekin, mazbatasını aldıktan sonra ilçe içerisinde çalışmalarına hummalı şekilde başladı.  Başkan Tekin, “Yapacağımız çalışmalarla inşallah Bahşili daha güzel olacak” dedi.

Bahşili’ye en iyi hizmeti sunmanın çaba ve gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. 
BELEDİYENİN 39 MİLYON TL BORCU VAR 
Mazbatasını aldıktan hemen sonra hummalı şekilde çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Tekin, “Bahşili Belediyesi’nin şuanda 39 Milyon TL iller bankasına borcu var. 1 milyon 350 bin TL, özel sektöre piyasaya borcu var.  12-14 ay boyunca maaş almamış arkadaşlarımız var. Kamuda memur olarak çalışan arkadaşlarımız var. Birde şirket ve Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) dediğimiz bir işçi gurubumuz var. Maalesef belediyeye geldiğimizde çok az insan vardı burada.” 
ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETECEĞİZ 
“Biz bir liste istedik burada kaç kişi çalışıyor diye bunları yoklama yaptık. İtfaiye müdürlüğünde görev alan arkadaşlarımızın elbisesinin alınmadığını gördük. İtfaiye aracında su pompasıyla ilgili arıza vardı. İş makinesi anlamında belediyenin araç filosu geniş değil. Belediye de 12 tane halk otobüsü vardı. Çok enterasan bir olay bunlar o gün belediye kameraları arızalandırılarak, bu araçlar yakılmış ama kimin yaktığı belli değil. Müfettiş nezdinde çalışma yapacağız.” 
KANALİZASYONLA İLGİLİ CİDDİ SIKINTILAR VAR
“Makam aracı olarak kullandıkları aracın ne kaskosu, ne sigortasının yapılmadığını arkadaşlarımız söylüyor. Kamyon, kepçe, çöp araçları yüzde 60-65 oranında çalışıyordu. Bunların tamamının en iyi şekilde çalışması için gerekli bakım ve tamirlerini yapıyoruz. Arkadaşlarımız hijyenik ortamda kendi sağlığını koruyacak ekipmanları yoktu. Çalışan arkadaşlarımız şuanda giysi anlamında gerekli ekipmanlarını kullanarak çalışıyor. Kanalizasyonla ilgili ciddi sıkıntılar var.”
SU HATTIMIZI YENİLEYECEĞİZ 
“Su birliğinden gelen arıtma su alınmadığı için bizim 5 kilometrelik su alınmadığı için rafinerideki su hattımızdaki demir borular çürümüş ve ilçemize arıtılmış su verilemiyor. Şuanda şebekeye basılan su Kızılırmak’tan direkt şebekeye basılıyor. Hem fiziksel, hem de kimyasal arıtma yapılmıyor. Sağlıksız bir kullanma suyu. Su şebekesindeki arızaları tespit ettik ve İller Bankası’na yazı yazdık. Aydınlatmalarla ilgili çalışmalarımız var.” 
OTOBÜS DURAKLARI YENİLENİYOR 
“Belediye otobüs duraklarımız kırılmıştı. Onların yenilenme çalışmasını yaptık. Bahşili’nin Kızılırmak kenarındaki en büyük parkı kötü durumda. Lambalar çalınmış, kablolar çalınmış, trafoları çalınmış. Mezarlıkla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Cenaze işleri şefliği kurduk biz. Cenaze işleri şefliğinde bir cenaze olduğunda bir bayan, bir erkek ve bir şef olmak üzere toplamda 3 kişi “Alo Ak Masa” dediği zaman bizim arkadaşlarımız 15-20 dakika içerisinde cenaze evine ulaşacak. 30 yıllık bir belediye olarak bir gasılhanemiz yok. 
CENALER İÇİN BİRİM KURULDU 
“Gasılhane ve taziye evi yaptırıyoruz mezarlığa. Görevli arkadaşlarımız cenaze defnedildikten sonra İslami bir usul değil ama gelenek haline gelmiş kıymalı pidesi, lokum ve gül suyu, ayranı, kefeni, her şeyi biz Bahşili belediyesi olarak karşılıyoruz. Cenaze sahibinin cebinden 1 TL çıkmayacak şekilde bizler bu işleri üstleniyoruz. Memba suyuyla ilgili çalışmalarımız var. Memba suyu haritasını çıkarttık sondaj vuracağız. 5 tane mahalleye sebil yapıp oradan mahallelerimize su hizmetini sunmuş olacağız.” 
İLÇE GENELİNE MOBESE KURULACAK 
“Şuanda yaklaşık 1,5-2 yıldır su endeksleri yazılmamış hiç. Su saatlerimiz arızalı, kaçak su kullananları tespit ettik. Bahşili’de bir güvenlik kamera sistemi yok. Emniyet’in birkaç yerde var bizler MOBESE kamera sistemi yaptıracağız. Su kuyularını, mezarlıkları, parklarımızı, ilçemizin çoğunluk bölgelerini dijital kameralar ile kontrol altında tutacağız ve oradaki olaylara müdahale edecek ekiplerimiz olacak.” 
EKMEK SATIŞ NOKTALARI KURULACAK 
“Bahşili’de şuanda ilk etapta çok ciddi sıkıntılar var. Yaz ayının gelmesiyle birlikte ilaçlama makinemizi tamir ettirdik. Havalar güneşlendiği zaman ilaçlama çalışmalarımız yapılacak. Yaşanabilir Bahşili haline getireceğiz. Yatırımcılarımızın buraya yatırım yapmalarını sağlamanın mücadelesini vereceğim.” 
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DE VERECEĞİZ 
“Özel müteşebbisler ile görüşmelerimiz var. 54 milyon m3 granit rezervi var ilçemizde. Bahşili sınırı içerisinde. Bahşili’ye 2-3 noktaya ekmek büfeleri yaptırıyoruz.  Her gün 500 adet ekmeği, Kaymakamlığın belirlediği ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde vereceğiz. Yani yaklaşık 100-120 ihtiyaç sahibi aile buradan ücretsiz ekmek yiyecek. Şuanda ilk etapta bismillah diyerek bunlara başladık” dedi.
Kaynak: İL gazetesi  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.