"Askıda yemek" uygulaması ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor

"Askıda yemek" uygulaması ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor
Kırıkkale'de yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren bir yemek şirketi, son 2 senedir hayırseverlerin desteğiyle başlattığı

KIRIKKALE (AA) -  şletme sahibi Yıldız Delice yaptığı açıklamada, iş yerini açtıkları günden beri ihtiyaç sahiplerine yemek ikramında bulunduklarını söyledi.

Özellikle öğretmen oğlunun arkadaşları ve bazı hayırsever vatandaşların destekleriyle son 2 yıldır da "askıda yemek" uygulamasına geçtiklerini anlatan Delice, "Hayırseverler 'bu çorba da bizim de tuzumuz olsun' dediler ve 2 yıldır yemek ücretlerini veriyor. Mesela 4 yemek onlar verdiyse, 4 yemek de bizden oluyor. Bu şekilde kampanya başladı. Bu şekilde gelenler mağdur olmuyor ve herkes hayır duası alıyor. Gelenler boş gitmiyor. Devletimiz ve milletimiz için faydalı bir iş yapalım istedik ve hayır kapımız kapanmasın dedik." diye konuştu.

"MİLLETE FAYDALI OLAYIM DİYE BUNU YAPIYORUM"
Delice, iş yerinde 7-8 çeşit yemeklerinin olduğunu ve firmalara da yemek hazırladıklarını belirterek, ihtiyaç sahiplerinin, getirdikleri kap sayısına göre yemek alabildiklerini dile getirdi.

İş yerinde kendi tabaklarıyla da yemek verdiklerini dile getiren Delice, "Burada hiç yemek kalmayana kadar veriyoruz. Zaten onlar için de yemeğimiz oluyor, olan yemeklerimizden de veriyoruz. Buradan yemek alanlar hep dua ediyorlar. 'Allah cennet mekanın olsun, Allah hacca gitmeyi nasip etsin' diye dua ediyorlar. Sırf hayır kapım kapanmasın ve millete faydalı olayım diye bunu yapıyorum. Oturmak çok kolay bir şey, ben de tembellik yapamam." ifadelerini kullandı.

"TÜM İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BEKLİYORUZ"
Yıldız Delice'nin öğretmen oğlu Emre Delice de yaklaşık 20 yıldır aile işletmesi olarak devam ettiklerini ve sadece ramazan ayında değil, ihtiyaç sahiplerine sürekli kapılarının açık olduğunu söyledi.

Geçen yıl "askıda yemek" uygulamasına geçtiklerini ve arkadaşlarının da uygulamaya dahil olmak istediğini aktaran Delice, şunları kaydetti:

"Biz de uygun gördük. Zaten biz veriyorduk. Onlar da yardım kampanyasının içerisinde bulunmak istedi ve buna göre planlamamızı yaptık. Arkadaşlar da destek vererek yardımlarını gönderdiler. Bir yemek bedelini geçen yıl 12 lira olarak belirledik ve bu yıl da aynı devam ediyor. Onların gönderdiği bir yemeğe biz de bir yemekle karşılık verdik. Bu şekilde 2 kişiye yemek vermiş olduk. Bu yıl ramazan ayının başından beri askıda yemek için 361 kişi ücret gönderdi. 361 de biz verdik şu anda askıda 442 yemeğimiz var. Tüm ihtiyaç sahiplerini buraya bekliyoruz."  


5eb016155385b-askida ekmek (1).jpg

5eb016155c594-askida ekmek (2).jpg

5eb0161581ca4-askida ekmek (3).jpg

5eb01615a859b-askida ekmek (4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.