Askerlik süresi uzadı mı? Yeni askerlik düzenlemesi teklifi kabul edildi!

Askerlik süresi uzadı mı? Yeni askerlik düzenlemesi teklifi kabul edildi!
TBMM Milli Savunma Komisyonu, Milli Savunma Bakanlığı kadrosunda görev yapan personellerin tecrübesinden daha uzun süre yararlanabilmek için TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni kabul etti.

KARAR TBMM GENEL KURULU’NA SUNULDU
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz başkanlığında toplanan Milli Savunma Komisyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüştü. Alınan karar, Milli Savunma Komisyonu tarafından TBMM Genel Kurulu’na sunuldu. 

DÜZENLEME İLE PERSONELİN MOTİVASYONU ARTACAK
TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile birlikte, Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde faydalanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi ve personelin motivasyonunun artırılması amacıyla ilgili mevzuatta düzenleme ve değişiklik yapılması hedefleniyor.

ZARURETLER GİDERİLECEK
Ayrıca yapılan düzenlemeyle, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Milli Savunma Bakanlığı teşkilatında yapılan değişiklikle, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına bağlanmasına ilişkin ortaya çıkan zaruretin giderileceği belirtildi.

ALINAN KARAR, ASKERLİK SÜRESİNİ UZATTI MI?
TBMM Milli Savunma Komisyonu tarafından sunulan teklif, sosyal medya platformlarında paylaşılmış ve ‘askerlik süresi uzadı’ yönünde yanlış anlaşılmalara neden olmuştu. Yapılan diğer bir açıklama ile askerlik süresinde herhangi bir değişikliğin olmadığı belirtildi. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.