Araç dezenfeksiyon tüneli hizmete açıldı

Araç dezenfeksiyon tüneli hizmete açıldı
Kırıkkale Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında belediye bünyesinde bulunan araçları dezenfekte edebilmek için ‘araç dezenfeksiyon tüneli’ kurdu.

Gazetekale.com / Yasemin Can

ARAÇLAR TÜNELDEN GEÇİRİLDİ
Kırıkkale Belediyesi, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Kırıkkale’de bulunan ambulanslar, toplu ulaşım araçları, ticari taksiler ve servis araçlarını araç dezenfeksiyon tünelinden geçirdi. Profesyonel ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalarda, sisleme yöntemiyle, gümüş bal hidrojen peroksit kullanılarak tam dezenfeksiyon ile insan sağlığına zarar vermeyen, su ürünler kullanıldı.

VATANDAŞLARIMIZIN ŞAHSİ ARAÇLARINI DA DEZENFEKTE EDECEĞİZ
Hizmete sokulan tünelde ilk olarak ambulansları dezenfekte ettiklerini belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ““Araçların özel dezenfektan maddeleri ile içi ve dışını beraber yapmak kaydıyla dezenfekte tünelini faaliyete geçirdik. İlk olarak ambulanslarımızı bu tünelde dezenfekte ettik. Sadece ambulanslarımız değil aynı zamanda toplu taşıma araçlarımızı da buraya getirerek dezenfekte işlemi yapıyoruz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızın şahsi araçları da belediyemiz tarafından ücretsiz olarak dezenfekte edilecek. İnşallah bu tür tedbirlerle kısa zamanda bu virüsü yeneceğiz ve normal hayatımıza döneceğiz.” dedi.


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.