Anadolu Leoparı nedir? Anadolu Leoparı nerede görüldü?

Anadolu Leoparı nedir? Anadolu Leoparı nerede görüldü?
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara’nın kırsal alanlarına yerleştirilen fotokapanlar sayesinde Anadolu Leoparı’nı görüntüledi.

1974’de SOYU TÜKENDİ SANILDI
Muhteşem av yetenekleri ve güçlü yapıları ile Anadolu Leoparı, her daim insanların dikkatini çeken bir canlı olmuştur. Geçmiş yıllarda Ankara dahil olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde görülen Anadolu Leoparı, 1974 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde görülmüştü. O dönem yetkililer o leoparın türüne ait son leopar olduğunu düşünmüş ve Anadolu Leoparının soyunun tükendiğini öne sürmüşlerdi. Ancak ilerleyen yıllarda bulunan izler durumun öyle olmadığını gösterdi.

4 FARKLI ALANDA YAŞIYORLAR
Anadolu Leoparı, aradan geçen 45 yılın ardından 25 Ağustos 2019 yılında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yerleştirilen fotokapanlarca görüntülendi. Daha sonra yapılan araştırmalarda, bu olağanüstü canlıların 4 farklı alanda yaşadığı belirlendi.

LEOPAR YENİDEN GÖRÜLDÜ
İnsanlarda uzak alanlarda yaşayan ve denk gelmesi oldukça zor olan Anadolu Leoparı geçtiğimiz günlerde yeniden görüldü. Tarım ve Orman Bakanlığınca yerleştirilen fotokapanlar sayesinde görüntülenen Anadolu Leoparı, insanları heyecanlandırdı. Leoparın görüntülenmesinin arından bakanlığın sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Ülkemizde varlığı kanıtlanan Anadolu leoparını bir kez daha görüntüledik. Neslin artsın çoğalsın, bu topraklarda hep var olasın. Anadolu leoparını izlemeye devam edeceğiz” denildi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.