‘Ameliyathane teknikerleri’ görev tanımında sorun yaşıyor

‘Ameliyathane teknikerleri’ görev tanımında sorun yaşıyor
KKTC ve Türkiye’de 50 farklı üniversiteden mezun olan binlerce ameliyathane teknikeri, görev tanımında yer bir madde dolayısıyla sorun yaşıyor. 

TANIMDA YER ALAN BİR MADDE DOLAYISIYLA SORUN YAŞIYORLAR
Cerrahide dünya standartlarına ulaşmak için 2002 yılında kurulan ve amacı ölüm, sakat kalma ve uzun iyileşme dönemini en aza indirmek olan Ameliyathane ( Teknikerleri) Hizmetleri bölümünden mezun olan teknikerler, görev tanımında yer alan, “Cerrahi işlem sırasında hekimin uygun gördüğü durum ve şekilde cerrahi ekibe yardım eder” ifadesi dolayısıyla sorun yaşıyor. 
 
20 BİN TEKNİKER ÇÖZÜM BEKLİYOR
KKTC ve Türkiye’de yaklaşık 50 Üniversiteden mezun olan ameliyathane teknikerleri, cerrahiyi sağlamak için üniversite laboratuvarında, gerçek ameliyathanelerde, cerrahi disipline uygun olarak cerrahlar ve akademisyenler tarafından eğitim alıyor. Ayrıca cerrahi hastalıklar, ameliyathane teknolojileri, anatomi, fizyoloji, anestezi, mikrobiyoloji, ilk yardım, tıbbi terminoloji, sterilizasyon ve dezenfeksiyon dersleri de alan ameliyathane teknikerlerinin, görev tanımında yer alan “Cerrahi işlem sırasında hekimin uygun gördüğü durum ve şekilde cerrahi ekibe yardım eder” maddesinden dolayı steril vakaya girmeleri tamamen hastane yönetiminin inisiyatifine bırakılmış durumda. Konuya çözüm getirilmesini bekleyen 20 bin tekniker ise bu duruma çare olarak, görev tanımının değiştirilerek, “Ameliyathane teknikerleri steril olarak ameliyata dahil olur Cerrahı asiste eder “ maddesinin eklenmesi istiyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.