Akyön: “Zalimlerin sonu korkunç olacaktır!”

Akyön: “Zalimlerin sonu korkunç olacaktır!”
Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlık eylemine tepki gösterdi. Akyön, “Zalimlerin sonu korkunç olacaktır” dedi.

EN ÖNEMLİ BÖLÜMLERİDİR
Akyön, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Kur'an-ı Kerim’de özellikle de yoğun olarak kişi ve toplumların kıssaları anlatılır. Bunların içinde Allah Teâlâ’nın gazabına uğramışların çokça yer alması kişi, toplum ve ülkelerin azgınlaştığında başına gelebilecekleri felaketleri anlamaları içindir. Bu yönüyle gazap konusunu içeren pasajlar, “ilahi uyarı ve ikaz” niteliği taşıyan Kur'an-ı Kerim’in en önemli bölümleridir. Allah, Kur'an-ı Kerim’de helak olan toplumları anlatırken, müşriklere, kafirlere, zalimlere yaptıkları zulümden dolayı kendilerinin de onlar gibi gazaba ve azaba uğrayacaklarını hatırlatarak uyarıyor.”


HELAK OLACAKLARININ AÇIK MESAJIDIR
“Kıyamete kadar yaşayacak tüm insanlar içerisinde “ küfür ve şirkte, zulüm ve azgınlıkta ısrar eden toplumların sonunun, önceki milletlerin akıbetinden farklı olmayacağı" açıkça ifade ediliyor. Gazap konusunu içeren ayetler yer ve zaman gözetilmeksizin, Allah Teâlâ’nın sünnetinin benzer durumlarda aynı şekilde işleyeceğini haberdar etmek ve böyle bir duruma düşen toplumların helak olacağına işarettir. Kur'an-ı Kerim’in her asırdaki muhataplarına hitabı  “Allah’ın ayetlerini kabul etmedikleri takdirde, zulme devam ettikleri takdirde kendilerinin de onlar gibi helak olacaklarının açık mesajıdır.”

GÖRÜLMEMİŞ BİR İNTİKAMIN MUHATABI OLACAKSINIZ
“Bekle ve gör ki Ey kâfirler, Allah’ın vadi haktır. Akıttığınız kanda boğulacaksın. Zulmünüz zevale erdi. Taşların dahi şahitlik yaptığı bir ortamda görülmemiş bir intikamın muhatabı olacaksınız. Ey İslam düşmanları yaptığınız yanınıza kalır sanmayın nice zalimler yerle bir oldu.  Nice toplumlar helak oldu. Zulmün sonu helak olmaktır. Nerde Ad, nerde Semut, nerde Lut, nerde Eyke, nerde Sebe, nerde Nuh kavmi. İbrahim Suresi Ayet 42 - "Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.