Akdoğan, Almanya’daki saldırıyı kınadı

Akdoğan, Almanya’daki saldırıyı kınadı
Memur-Sen İl Başkanı Recep Akdoğan, Almanya’da yaşanan ve 5’i Türk vatandaşı olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya yönelik bir kınama mesajı yayımladı.

5'İ TÜRK 11 KİŞİ HAYATINI KATBETTİ
Dün Almanya’nın Hanau kentinde iki nargile bara düzenlenen silahlı saldırıda 5’i Türk vatandaşı 11 kişi hayatını kaybetti. Dünya basınında büyük yankı uyandıran olaya ilişkin Kırıkkale Memur-Sen İl Başkanı Recep Akdoğan, bir kınama mesajı yayımladı.

AVRUPA İNSAN HAKLARI KONUSUNDA YETERSİZ
Avrupa’nın insan hakları konusunda yetersiz ya da samimiyetsiz olduğunu belirten Akdoğan yaptığı açıklamada, ““Tüm dünyaya sözde demokrasiden, insan haklarından yana ders vermeye çalışan Avrupa’nın, samimi olmadığı bu tarz eylemlerden sonra net bir şekilde her defasında gözler önüne serilmekte. Sözleri ve eylemleri birbirinden farklı olan Avrupa’nın demokrasi ve insan hakları konularında da ya yetersiz ya da samimiyetsiz olduğu açıkça anlaşılmaktadır.”

TÜRK İNSANI BARIŞÇIL, VİCDANLI, ADALETLİ
“Türkiye’miz dünyanın her yerinde yapılan insani yardımlarda en önce gelen ülkeler arasındadır. Türk insanı barışçıl, vicdanlı, adaletli ve hoşgörü sahibidir. Bu konularda sicili kabarık olan Avrupa ülkelerinin İnsan hakları konularında söz sahibi olacak yeterliliğe ve anlayışa sahip olmadıkları net bir şekilde gözler önündedir.”

TÜM İNSANLAR EŞİTTİR
“Gerek atalarımızdan aldığımız insani değerler mirası, gerekse de dinimizin bize öğretileri sayesinde biliriz ki; Yeryüzünde dili, dini, rengi, mezhebi, etnik kökeni, cinsiyeti ne olursa olsun tüm insanlar eşittir. Hiçbir insan sırf diğerlerine benzemediği ve aynı düşüncede olmadığı sebebiyle ötekileştirilemez. Bu farklıklar asla saldırı sebebi olamaz.”

BU TİP SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ
“Unutulmamalı ki, Bu tip saldırılar, tetikçileri ve onları bu tip eylemlere yönelten yapıların hak ettikleri cezaları, yaptırımları görmedikçe azgınlıkları artarak devam ediyor. Her saldırı sonrası açıklamalar yapan tüm devlet yöneticileri ve yetkililere, tepkilerinin sözde değil eylemde olması noktasında, açıklamalarında samimi olmaya davet ediyor. Bir kez daha yüksek sesle yapılan bu tip saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı özelinde, İnsanlık adına; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm insanlığa da başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gazetekale.com Haber Merkezi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.