Akdere basınla bir araya geldi

Akdere basınla bir araya geldi
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü Yasin Akdere, Kırıkkale’de yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Görevine yeni atanan Akdere, hem basınla tanıştı hem de durum değerlendirmesinde bulundu.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü Yasin Akdere, Kırıkkale’de yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Görevine yeni atanan Akdere, hem basınla tanıştı hem de durum değerlendirmesinde bulundu.

GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
2 buçuk ay önce Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna Genel Müdürü olarak atanan Yasin Akdere, Kırıkkale’de bulunan MKEK Sosyal Tesislerinde gazetecilerle bir araya geldi. Tanışma amacıyla düzenlenen yemekli toplantıda konuşma yapan Akdere, gazetecilerle sohbet ederek, kendine yöneltilen soruları yanıtladı.

DÜNYADAKİ TEK KURULUŞUZ
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun çalışma prensibi ve hedeflerinden bahseden Akdere,  MKE’nin dünü bugünü ve yarınını anlattı. “MKEK olarak hep ilklere imza attık.” diyen Akdere, “Şükürler olsun, Türk Silah Sanayi çok iyi durumda ancak yeterli değil! Çok daha iyi hale getirmek için uğraşacağız. 5,56 mm ve 203 mm arasındaki tüm silahları tek çatı altında üreten dünyadaki tek kuruluşuz.” şeklinde MKE’nin ciddi bir kurum olduğunun altını çizdi.”

MKEK ÖZELLEŞECEK Mİ?
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun özelleşeceği iddialarına ilişkin böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Akdere; “Kesinlikle özelleşmiyoruz ama özel sektörle iş birliğimizi artırmamız gerekiyor. Kalitemizi artırıp, maliyeti düşürmek için birlikte çalıştığımız Kobilerimiz var. Özel sektörün dinamiğini benimseyerek kurumsal kimliğimizi tekrardan kazanacağız. Tüm bunları yapabilmek için önümüzde herhangi bir engelimiz yok koşalım o zaman.” dedi.

DİJİTALLEŞME VE AKILLI SİLAH
Dijitalleşme ve akıllı silah teknolojisinin önemine vurgu yapan Akdere, “Gelecek vizyonumuzda dijitalleşme ve akıllı silah teknolojisi var. Bilmediğimiz şeyler olabilir ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Kendimizi sürekli geliştireceğiz. Akıllı mühimmatlara ihtiyacımız var. Akıllı mühimmat konusunda yönümüzü belirlemiş durumdayız. Türkiye için ihracat olmazsa olmaz. Eğer Türkiye ihracat yaptığı ülkelerle konuşmaz hale gelirse biz sistemin dışında kalırız. Sistemin dışında kalmamak için dijitalleşeceğiz.” dedi.

MKE’NİN ÖNEMİNİ GÖSTERECEĞİZ
MKE kurumunun önemini göstereceklerini dile getiren Akdere; “MKE’yi tekrar hak ettiği yere getirebilmek için taşları yerinden oynatacağız. 1950 Türkiye’sinde Makina ve Kimya Endüstrisi ne kadar önemliyse 2050 Türkiye’sinde de o kadar önemli olacak.” 
 
KURUMSAL ÜRÜNLER HEDİYE EDİLDİ
Yapılan toplantının ardından basın mensuplarıyla birlikte yemek masasına oturan Akdere, etkinliğe katılan tüm basın mensuplarına MKE’nin kurumsal promosyon ürünlerini hediye etti. Hediyelerini alan basın mensupları düzenlenen etkinlik için Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü Yasin Akdere’ye teşekkür etti.

Gazete kale / Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.