AK Partili Esra Yılmaz, istifa etti

2014 yılında Keskin Belediye Başkan adayı olan ve son olarak AK Parti Mamak Meclis Üyesi olan Esra Yılmaz, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa kararını açıklarken Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye tepki gösteren Yılmaz, “Kıyafetime karışamazsınız! Konu mankeniniz değiliz.” diyerek, konuyu yargıya taşıdığını anlattı.

Gazetekale.com Haber Merkezi 

2014 yılında Keskin Belediye Başkan adayı olan ve son olarak AK Parti Mamak Meclis Üyesi olan Esra Yılmaz, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa kararını açıklarken Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye tepki gösteren Yılmaz, “Kıyafetime karışamazsınız! Konu mankeniniz değiliz.” diyerek, konuyu yargıya taşıdığını anlattı.

“HAKKIMI HELAL EDİYORUM”

Gece geç saatlerde sosyal medya hesabından video yayınlayan AK Parti Mamak Meclis Üyesi Esra Yılmaz, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yaşadığı olayları kronolojik sıralama ile anlatan Yılmaz, paylaştığı videoya şu notu düştü; “Gerçekten dürüst, samimi, içten birlikte siyaset yaptığımız yol yürüdüğümüz kıymetli arkadaşlarıma varsa hakkımı helal ediyorum. Yıllarca emek verdiğim AK Parti'den istifa ediyorum.”

“SÖZ HAKKI VERİLMEDİ”

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis toplantısında yaşanan gerginliğin ardından istifanın geldiği öğrenildi. Esra Yılmaz, Belediye Meclis toplantısında Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin kendisine söz vermemesine tepki göstermişti. Yılmaz, toplantıda gündem dışı konuşmak için dilekçe vermesine rağmen susturulup, engellendiğini ifade edildi.  Bu engellemenin ardından yaşanan olaya aşırı sinirlenen Yılmaz’ın bu olayın bardağı taşıran son hamle olduğu ve bunun ardından istifa kararı aldığı öğrenildi.

“MIZRAK ÇUVALA SIĞMADI”

Yılmaz, yayınladığı videoda şunları söyledi: “Siyasi bir ailenin çocuğuyum. 2013 yılında halis bir yola girdim. AK Parti’de 9 yıl çalıştım. Bir çok sevdiğim arkadaşım oldu. Bir çok güzel hizmete imza attık. Özveri ile mücadele ettik. Hamdolsun hizmetten başka beklenti içinde olmadım. Bir dönem Mamak Belediyesinde şaibeli dedikodular belediyemizde yayılmaya başlamıştı. Bu konuları üstlerime bildirdim. Mızrak çuvala sığmadı. Gönül Çarşısında tespit etmiş olduğum usulsüzlük bundan sonra yargının işi. Bunları tespit etmeye çalıştığımda belediye işçisi bizlere gelip laf söyledi. Kıyafetime laf edildi. Bizlere fiziki şiddet uygulandı. Bu olaydan sonra Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin yanımda yer alacağını düşündüm. Ancak gördüm ki karşımda durdu. Bize zorluk çıkaran personelinin yanında durdu. Bende bu olayı yargıya taşıdım. Bu davadan asla vazgeçmem. 2 personele dava açtım. Bu vahim hadise için çok çabaladım, uğraştım. Partimin üst düzey yetkilileri ile görüştüm ama karşılık bulmadı. Kadın üzerinden siyaset yapılmaz. Kıyafetimi sorgulayan personelinizin yanınızda oldunuz. Biz kadınlar sizin konu mankeniniz değiliz. Sizi tercihlerinizle baş başa bırakıyorum. Bu yapıdan dolayı 9 yıl hizmet verdiğim partimden istifa ediyorum.”

 

PEKİ, TOPLANTIDA NE YAŞANDI?

Murat Köse ile Aksoy arasında yaşanan tartışmada karşılık şu ifadeler kullanıldı;

Murat Köse: Toplantıyı kapatıyorum

Esra Yılmaz: Gündem dışı konuşmak istemiştim.

Murat Köse: Vazgeçtiniz ya.

Esra Yılmaz: Başkanım hayır.

Murat Köse: Arkadaşlar yarın 5’te görüşmek üzere toplantıyı kapatıyorum.

Esra Yılmaz: Gündem dışı konuşmak istiyorum. Mümkün değil hayır. Oraya verdim ben dilekçemi.

Murat Köse: Toplantıyı kapatıyorum.

Esra Yılmaz: Gündem dışı konuşmak istedim. Nasıl engellersiniz ya belediye meclis üyesini. Ben gündem dışı konuşmak istedim. Dilekçemi verdim. Başkanım nasıl engellersiniz belediye meclis üyesini size dilekçemizi vermişiz başkanım.

Murat Köse: Kendi aranızda karar verin.

Esra Yılmaz: Kendi aranız diye bir şey yok. Zamanında vermişim, toplantıdan önce vermişim. Başkanım nasıl engelleriniz siz benim konuşmamı?

İYİ PARTİ’YE GEÇEBİLİR

Öte yandan Esra Yılmaz’ın İYİ Parti’ye geçeceği iddia ediliyor. Bir programda AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız’a Esra Yılmaz’ın istifası ve İYİ Parti’ye geçiş iddiaları soruldu. Zeynep Yıldız, parti değişimlerinin bireysel tercihler olduğunu belirterek, “Bunları bireysel tercihler olarak yorumlamakta isabet var. Mesela iki İYİ Parti milletvekili AK Parti’ye geçti. Grup toplantılarımızı takip ediyorsanız, İYİ Parti’den CHP’den Saadet Partisi’nden çeşitli partilerden ya da bağımsız belediye başkanlarından AK Parti’ye geçişler oluyor. Dolayısıyla şahısların kendi tercihleri bu noktada onların tercihlerinin üzerine söyleyecek bir sözümüz yok. Münferit olaylar. Partiden partilere geçişler olabiliyor.” diye konuştu.

ESRA YILMAZ KİMDİR?

Esra Yılmaz, Kırıkkale’nin Keskin ilçesinden 2014 yılında AK Parti’den Belediye Başkan adayı oldu. Eski SHP milletvekili ve CHP'den bir dönem milletvekili adayı olan Yaşar Yılmaz’ın kızı. Esra Yılmaz  aynı zamanda, Ak Parti kurucularından İçişleri ve Devlet Bakanlığı görevlerinde de bulunan Milletvekili Abdülkadir Aksu’nun kız kardeşinin oğlu ile evlidir.


60b8056e9d243-esra yılmaz (2).jpg

60b8056ec3284-esra yılmaz (1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.