Ahilik ahlak kuralıdır

Ahilik ahlak kuralıdır
Ahilik haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer,

Ahilik haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Ahiliğin esnafların önce iş ahlakı, daha sonra dayanışma ve mesleğin devamı ve müşteri memnuniyetinin güvencesi olan önemli kurumlardan birisi olduğunu hatırlattı. 

ÇALIŞMAK VE ÜRETMEK

Kırıkkale’de 16-20 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, esnafların haftasını kutladı. Başkan Sümer, Ahiliğin esnafların önce iş ahlakı, daha sonra dayanışma ve mesleğin devamı ve müşteri memnuniyetinin güvencesi olan önemli kurumlardan birisi olduğunu hatırlattı. Sümer “Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak, Ahilik'te bir ahlak kuralıdır” ifadesini kullandı.

ZENGİN-FAKİR AYRIMI YAPMAZ

Başkan Sümer “Usta çırak ilişkisi ile başlayan mesleklerin daha düzgün ve müşterinin haklarını koruyan uygulamalar olduğu gibi saygı ve sevgiyi de geliştirir. Siftah yapmamış komşusunu düşünen esnaf yerine kendisinde olmayan bir ürünü nerden bulabileceğini soran müşterisine diğer meslektaşının adresini bile vermeyen insanlar durumuna geldik. 16 Eylül Pazartesi günü başlayıp 1 hafta sürecek bu kutlamalar en azından mesleğini doğru ve adaletli yapan esnaflar yetiştirmeye vesile olmasını temenni ediyorum. Ahilik; zengin-fakir ayrımı yapmaz. Bunun için herkesin mutlaka bir mesleği ve işi olmalıdır. Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın Ahilik haftası kutlu olsun” dedi.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.