Ağırtaş, “Tuz yerine başka seçenekler deneyin”

Ağırtaş, “Tuz yerine başka seçenekler deneyin”
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, ‘8-14 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ağırtaş mesajında, aşırı miktarda tuz tüketiminin insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.

GAZETEKALE.COM/HABER MERKEZİ

AŞIRI MİKTARDA TUZ TÜKETİMİ İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR
‘8- 14 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası’ dolayısıyla yayımladığı mesajında tuzun insan vücudu için öneminden bahseden Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş; "Vücutta sıvı dengesinin ve dolayısıyla kan basıncının düzenlenmesinde, asit-baz dengesinin sağlanmasında ve sinir-kas sisteminde uyarıların iletilmesinde tuzun önemli görevleri bulunuyor. Fakat aşırı miktarda tüketildiğinde birçok sağlık problemine neden olan ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bir halk sağlığı problemine dönüşüyor.” dedi.

“TUZ YERİNE BAŞKA SEÇENEKLER DENEYİN”
Pandemi nedeniyle evde vakit geçirmenin artmasıyla beraber daha fazla yemek pişirildiğini ve hemen hemen her yemekte de tuz kullanıldığını belirten Ağırtaş; “Ev yapımı yemeklere lezzet katmanın tek yolu büyük bir tutam tuz gibi görünebilir, ancak yiyeceklerinizin daha fazla lezzetli olmasını sağlamanın birçok başka yolu vardır. Bu noktada tuz yerine başka seçenekler deneyerek hem yemeklerinize lezzet katabilir hem de aşırı tuz tüketiminden kaçınmış olursunuz. Bu seçeneklere limon, maydanoz, dereotu, soğan, sarımsak, sirke ve çeşitli baharatlar gibi diğer lezzet artırıcıları kullanmak, salamura ürünleri suda yıkama ve bekletme işlemi uygulayarak fazla tuzdan arındırmak, yüksek miktarda tuz içeren besinlerden kaçınmak sayılabilir.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.