AGD, “Aile Okulu Akademisi” projesini hayata geçirdi

AGD, “Aile Okulu Akademisi” projesini hayata geçirdi
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından “Aile Okulu Akademisi” projesi hayata geçirildi. Aile değerlerinin korunmasının amaçlandığı projenin, 10 hafta boyunca online olarak devam edeceği belirtildi.

AİLE, ÇOCUKLARIN İLK EĞİTİM ALDIĞI OKULDUR
Anadolu Gençlik Derneği (AGD), aile değerlerini korumak, ailenin dağılmasının önüne geçmek ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek adına “Aile Okulu Akademisi” projesini hayata geçirdi. Proje hakkında açıklama yapan AGD Şube Başkanı Yusuf Bayraktar, “Aile, toplumun temel taşı olan ve insan hayatının merkezinde yer alan tek kurumdur. Aile, anne ve babaların çeşitli imtihanlar ile sınandığı; çocukların ilk eğitim ve terbiyelerini aldığı okuldur. Böylesine büyük bir öneme sahip olan aile müessesinin ahlaki ve manevi açıdan korunması ve eğitim ile desteklenmesi önemli bir ihtiyaçtır.” dedi.

AİLE OKULU AKADEMİSİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Aile kurumunun sağlamlaştırılması adına hayata geçirilen projenin önemine dikkat çeken Bayraktar; “Aile anlayışımızın günden güne yozlaştırıldığı, aile içi şiddetin normalleştiği ve ahlaki değerlerin göz ardı edildiği şu günlerde bu ihtiyacın önemi bir hayli artmış durumdadır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak bu ihtiyaca cevap verebilmek, evlerimizde yaşadığımız sorunları Kur’an ve sünnetin ışığında çözülmesine katkı sağlamak ve hayırlı nesillerin yetişmesine vesile olmak adına Aile Okulu Akademisi ile ailelerimize ulaşmak niyeti ve gayretindeyiz.” dedi.

AMAÇ AİLE TEMELİNİ SAĞLAMLAŞTIRMAK
Aile Okulu Akademisi projesi ile katılımcıların birbirlerine ve aile bireylerine karşı olan tutumlarını iyileştirmeleri, aile bireyleri arasında iletişimi sağlamlaştırmaları, birlikte kaliteli vakit geçirmeleri ve gelecek kuşaklara örnek teşkil edecek bir aile mirası bırakılması amaçlanıyor.

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLECEK
Ayrıca, alanında uzman birçok eğitimcinin sunumuyla, şubat ayı itibariyle aile kavramı hakkında, 10 haftalık bir online eğitim düzenleneceği ve eğitime katılanlara eğitim sertifikası verileceği belirtildi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.