99 yıllık kahramanlık destanı

99 yıllık kahramanlık destanı
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama programında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Kırıkkale Şube Başkanı Rifat Öcal ve yönetimi de yer aldı.

KIRIKKALE’DEN DE KATILIM OLDU

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Züver Çetinkaya ve Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk sundu. Sütçü İmam Türbesi'ni ziyaret eden yetkililer daha sonra Kahramanmaraş Şehitliği'nde şehitler için dua etti.

GERÇEK BİR HALK BAYRAMI

Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi tarafından Uzunoluk Caddesi'nde Kahramanmaraş'ın ve Kurtuluş Savaşı'nın önde gelen isimlerinden Sütçü İmam'ın Fransız askerlerini vurması canlandırıldı. Kahramanmaraş Valisi Özkan, burada yaptığı konuşmada, 12 Şubat'ın gerçek bir halk bayramı olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ın, Kurtuluşun savaşının öncüsü olduğunu belirten Özkan, "Evlatlarımızı çok iyi şekilde yetiştirilmesi için bu ilmi, irfanı, şahlanışı ve direnişi aşılamak en önemli milli vazifemizdir.”

TÜRK MİLLETİNİN ONUR VE ŞEREFİ

Bugün ülke olarak bütün dünyada küresel emperyalistlere karşı dimdik durmak ve medeniyetimizin güzelliklerini bütün dünyaya taşımak istiyorsak 12 Şubat kurtuluş ruhunu gelecek nesilleri anlatmamız gerekiyor." dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sütçü İmam'ın Türk milletinin onur ve şerefini kurtardığını ifade etti. Sütçü İmam Fransız askerlerine gereken dersi verdiğini dile getiren Erkoç, "Sütçü İmam'ı rahmetle, minnetle anıyoruz.”

HEP BERABER DEFETMEK ZORUNDAYIZ

Bu milletin evlatları olarak onur ve şerefimiz için istikbalimiz için Sütçü İmam'ın duruşu göstermeye hep beraber devam edeceğiz. Günümüzde gelecek tehditleri karşı Sütçü İmam ruhuyla, asil bir duruşla hep beraber defetmek zorundayız." diye konuştu. Programa katılan Sütçü İmam'ın torunu Yaşar Türkkorur da Sütçü İmam'ın torunu olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Kahramanların bazı olaylarda kendiliğinden kahraman olduklarını aktaran Türkorur, "Bundan 99 yıl önce burada bulunan kahvede 20-30 genç otururken, Sütçü İmam gibi kahraman olacak insanlar var ama Allah kahramanlığı bir kişiye nasip eder. 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir adında bir kahraman yine Sütçü İmam gibi ilk kurşunu atmıştır. Bu kadar kişinin arasında Ömer Halisdemir kahraman olmuştur. Burada kahramanlığı Allah Sütçü İmam'a nasip etmiştir." ifadelerini kullandı. Etkinlikler vatandaşlara süt ikramıyla sona erdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.