7 yıldır komşusunun pisliğini çeken aile feryat etti 

Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi Hacıbey Mahallesi’nde bulunan TOKİ’de ikamet eden Macide Çakır ve Levent Çakır çifti, 7 yıldır üst komşularının kendilerine verdiği rahatsızlıktan dolayı isyan etti. Üst komşularının sürekli yukarıdan bir şeyler çırptığını ve tüm pisliklerin evlerine dolduğunu belirten çift, birçok yere gittiklerini ancak duruma çare bulamadıklarını belirtti. 

Gazetekale.com / Özel Haber

“ÜSTÜMÜZDEN BİR ŞEYLER ATIP, KAÇIYOR”
Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi Hacıbey Mahallesi’nde bulunan TOKİ’de ‘komşuluk ölmüş’ dedirten bir olay yaşandı. 12 yıldır TOKİ’de ikamet eden Macide Çakır ve Levent Çakır çifti, kendilerine adeta eziyet eden komşularına isyan etti. Üst komşularının sürekli olarak yukarıdan sofra, çarşaf, halı ve hatta klozet örtüsü çırptığını belirten çift, “Camı, pencereyi açamaz olduk” dedi. Yukarıdan bir şeyler çırpmanın site kurallarına aykırı olduğunu belirten Çakır çifti, “Üstümüzden bir şeyler atıyor ve kaçıyor. Ardından evden çıkıyor. Biz şikayet ettiğimiz zaman da ‘ben evde yokum’ diyor. Bu nedenle site yönetimi hiçbir şey yapamıyor.” dedi.

“ÇAMAŞIRLARIMIZIN ÜSTÜNE SOFRA ÇIRPIYOR”
7 yıldır yaşadığı çileyi Gazetekale.com’a anlatan Macide Çakır, “Biz Hacıbey TOKİ’de oturuyoruz. Yaklaşık 12 yıldır ikamet etmekteyiz. 7 yıldır üstümüzden sürekli her türlü pislik çırpan komşumuz bizi aşırı derecede rahatsız ediyor. Apartman yöneticisine ve site yöneticisine defalarca şikayet ettik, fakat sonuç alamadık. Hiç kimseyi dinlemedi inadına yapmaya devam etti. Yani sürekli rahatsızlık veriyor. Neden yaptığını bilmiyorum her defasında yakaladım ve uyardım, yapmamasını söyledim ama ben sizinle muhatap olmuyorum diyor, kafasını çekiyor. Çamaşırlarımızın üzerinden sofra bezi çırparken yakaladım. Balkonumuzda kahvaltı yapamıyoruz, sürekli pencerelerden ve balkondan attığı pislikler bizim oraya kadar geliyor. Konuşmayı ve çözmeyi denedik ama bir türlü sonuç alamadık. 7 yıldır her türlü pisliğini çırpıyor.”

“KLOZET TAKIMLARINI ÜSTÜMÜZE ÇIRPIYOR”
“Çarşaflarını, sofra bezlerini, kanepe örtülerini ve aklınıza ne geliyorsa aşağıya çırpıyor. Klozet takımlarını çırparken defalarca yakaladım, halı çırparken yakaladım, sitede yasak olduğunu söyledim yapmaması gerektiğini söyledim ama dinlemiyor inada yapıyor. Altıncı kattayım diyor yani en üst katta olmasına güvenerek yapıyor. Bunu her gün yapıyor herhangi bir saati yok sürekli olarak yapıyor. Kaç defa kahvaltı sofrası önümüzde kaldı, üstümüzden çırpıyor ve kaçıyor.” 

“SABRIM BURAYA KADARMIŞ”
“Ben evimi çok zor şartlarda aldım çok fedakarlıklar gösterdim beni bu şekilde ezmesine müsaade etmeyeceğim, hakkımı her tarafta arayacağım. 7 yıldır susuyorum, sabrediyorum sadece site yönetimine ve zabıtalara şikayet etmekle kaldım. Hiçbir adli merciye şikayet etmedim, karakola falan gitmedim ama sabrım buraya kadarmış. Her tarafta hakkımı aramak istiyorum. Site yönetimine şikayet ettim evde yoktum diyor kısa bir süreliğine evden çıkıyor ben evde yoktum diyor o zaman da site yönetimi hiçbir şey yapamıyor.” 

“ÖĞRETMEN OLDUĞU İÇİN HİÇ KİMSE SESİNİ ÇIKARMADI”
“Bu yaptıkları doğru değil. Apartmanda herkes birbirine saygı göstermek zorunda. İnatla yapmaya devam ediyor. Bizi yıldırıp evden çıkmamızı sağlamaya çalışıyor ama asla çıkmayacağız. Sonuna kadar hakkımı arayacağım ve mücadelemi vereceğim. Ben o evi çok zor şartlarda aldım bu evi satıp başka yere gitme şansım yok. Birinci kattan tutunda beşinci kata kadar herkes şikayetçiydi. Herkes kapısına dayandı. Ama öğretmen olduğu için Ben hariç hiç kimse sesini çıkarmadı. Ben yaptıklarını kabullenemiyorum.” dedi.

“TÜRK BAYRAĞI’NIN ÜZERİNDE SİGARA İÇTİ”
Balkona Türk Bayrağı astıklarını ve bayrağın üzerinden bile pislik dökmeye devam ettiğini belirten Levent Çakır ise “Çok fazla gürültü yapıyor. Ama biz gürültüyü duymazdan geliyoruz. Gürültüyü geçtik artık cam, pencere bile açamıyoruz. Aklınıza gelen ne varsa üstümüzden çırpıyor. Evimize astığımız bayrağın bile üzerine bir şeyler çırptı. Bayrağın üzerinde sigara içti. Zabıta ekipleri geldi işlem yaptı ama herhangi bir sonuç çıkmadı. Bazı resmi mercilere başvurduk ancak onların da elinden bir şey gelmedi. Biz de sesimizi duyurmak için buraya geldik.”
 


616eadaeabac3-komsu (1).jpg

616eadb114f60-komsu (1).png

616eadb1434eb-komsu (2).jpg

616eadb1b70dc-komsu (3).jpg

616eadb1db9f7-komsu (4).jpg

616eadb22075f-komsu (5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.