7-13 Mart Dünya Glokom Haftası

7-13 Mart Dünya Glokom Haftası
Bu seneki teması ile düzenli kontrollerle insanların dünyayı, güzel, çekici ve ışık dolu görme umudunu yansıtmanın hedeflendiği Glokom Haftası’nda Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü bir mesaj yayımladı. Mesajında, amacın glokom körlüğünü ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

GAZETEKALE.COM/HABER MERKEZİ

“GLOKOM VAKLARININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TEŞHİS EDİLEMEMİŞ DURUMDA”
Glokomun, dünya çapında ikinci en yaygın körlük nedeni olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü; “Glokom, optik sinirde (görmeden sorumlu göz siniri) ilerleyici ve geri döndürülemez hasarla karakterize olan ve tedavi edilmezse körlüğe yol açabilen göz hastalıkları grubunu tanımlamak için kullanılan bir terim ve toplumda hala glokom vakalarının büyük çoğunluğu teşhis edilememiş durumdadır.” dedi.

“AMAÇ, GLOKOM KÖRLÜĞÜNÜ ORTADAN KALDIRMAK”
Mesajında, Dünya Glokom Haftası’nın amacından bahseden İl Sağlık Müdürlüğü, insanların optik sinir muayenesi de dahil olmak üzere düzenli göz muayenesi yaptırmasıyla glokom körlüğünü ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. Herhangi birinin yaşam boyu glokom riski yaklaşık %2,3 iken, glokom hastasının birinci derece akrabalarında glokom riskinde on kat artış olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü; “Optik sinir muayenesi de dahil olmak üzere görme muayenesi ve göz tansiyonu ölçümleri, çok sayıda insanı körlükten kurtarabilir. Dünya Glokom Haftası'nın bu yılki teması, düzenli kontrollerle insanların dünyayı güzel, çekici ve ışık dolu görmeye devam edeceği umudunu yansıtıyor” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.