65 yaş üstüne hafta sonları sokağa çıkma izni verilecek

65 yaş üstüne hafta sonları sokağa çıkma izni verilecek
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, koronavirüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş üstü vatandaşların hafta sonları, birkaç saatliğine dışarı çıkmalarına izin verileceğini açıkladı. 

HAFTA SONLARI, BİRKAÇ SAAT İZİN VERİLECEK
Katıldığı canlı yayında açıklamalar yapan Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, koronavirüs tedbirleri kapsamında, yaklaşık 45 gündür evlerinden çıkamayan 65 yaş üzeri vatandaşların hafta sonları, belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verileceğini belirtti. 

ÇOK UZUN ZAMANDIR EVDE MAHSUR KALDILAR
Özlü açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ben kendi adıma, böyle bir kararın doğru olacağına inandığımı söylemiştim. Büyüklerimiz çok uzun zamandır evde mahsur kaldılar. Bu hem bedensel hem de ruh sağlıkları için büyük bir risk. Artık onları mobilize etme zamanı geldi. Bunu yaparken onları korumamız gerekiyor. Bu da mümkün görünüyor. Bilim Kurulu’nda geçen toplantıda bu konuşulmuştu. Büyüklerimizi riske atmadan nasıl yapabiliriz, bunun planlanması gerekiyor. Bu çalışmalar yapıldı. Şimdi, hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecek.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.