60 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan kamu çalışanları idari izinli sayılacak

60 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan kamu çalışanları idari izinli sayılacak
Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda 60 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanları idari izinli sayılacak.

GAZETEKALE.COM/HABER MERKEZİ

1 Mart 2021 Pazartesi günü Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda kamu çalışanları için yeni bir düzenleme getirildi. Yeni normalleşme sürecinde Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı çalışanları haricinde kamuda çalışan 60 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanlar idari izinli sayılacak.

GENELGE YAYINLANDI: 60 YAŞ ÜZERİ VE KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR İDARİ İZİNLİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni normalleşme sürecinde kamu çalışanlarına getirilen yeni düzenleme hakkında bir genelge yayınladı. Genelgede; “02/03/2021 tarihi itibarıyla; koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla yürürlüğe konulan 26/08/2020 tarihli ve 31225 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara esnek çalışma yöntemlerinin uygulanmasına ilişkin ‘Koronavirüs Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler’ konulu 2020/11 sayılı Genelge yürürlükten kaldırılmış olup bu tarih itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlayacaktır. Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan (Milli İstihbarat Teşkilatı ve Sağlık Bakanlığı çalışanları hariç) yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır.” İfadelerine yer verildi.  Genelge kapsamında gerektiğinde illerde valiler tarafından farklı mesai saatleri belirlenebileceği de belirtildi.

İZİNLİ PERSONELİN TÜM HAKLARI SAKLI KALACAK
İdari izinli sayılacak olan 60 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanlarının bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacağı, mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük haklarının saklı kalacağı belirtildi.

ÖNLEMLER ALINACAK
Genelgede yeni düzenlemeyle birlikte bu süreçte kamu kurum ve kuruluşlarında tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması hususunda gerekli tedbirler alınacağı belirtildi.

60 YAŞ ÜZERİ VE 20 YAŞ ALTINA GEVŞEME
Öte yandan 60 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde gevşetilmeye gidileceği belirtildi.
 


603e103ba1a1b-resmi-gazete_2386.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.