513 kişiye ilkyardım eğitimi verildi

513 kişiye ilkyardım eğitimi verildi
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri personeli, 2020-2021 yıllarında 513 kişiye temel ilkyardım eğitimi verdi. Ücretsiz olarak verilen ilkyardım eğitimleri, pandemi kuralları dikkate alınarak gerçekleştirildi. 

BİREYSEL VE TOPLUMSAL ZARAR EN AZA İNDİRİLECEK
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri personeli, pandemi döneminde 513 kişiye temel ilk yardım eğitimi verdi. Katılımcıların eğitimde öğrendikleri ile bireysel ve toplumsal zararları en aza indirmeleri hedeflenirken, 2 gün boyunca eğitim gören ve ardından yazılı sınava giren katılımcılarsa ise başarılı oldukları takdirde ‘ilkyardımcı’ kimlik kartı verildi. 

“KAZA VE YARALANMA HAYATIN HER DÖNEMİNDE OLABİLİR” 
Hayatın her döneminde, her ortamda kaza ve yaralanmaların olabileceğini belirten İl Sağlık Müdürlüğü, “Ev, iş, trafik kazaları veya doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşımız yaşamını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için ortamda bulunan kişilerin kendilerine veya başkalarına yapacakları ilkyardım uygulamaları son derece önem arz etmektedir.”

 BAŞARILI OLANLARA ‘İLK YARDIMCI’ KİMLİK KARTI
“Bireysel ve toplumsal zararları en aza indirmek dışında sosyal bir varlık olmanın bir gereği olarak, ilkyardım eğitimi almak ve uygulamak özel bir anlam ve önem taşımaktadır. Bu kapsamda 2020-2021 yılları içerisinde ilgili birim personelimiz tarafından toplumun ilkyardım bilgi-becerisini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 513 kişiye ücretsiz olarak sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi verilmiştir. Bu eğitimlerin sonuncusu 5-6 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılmış olup, kursa katılan 10 kişilik TAMGA ve 14 kişilik AFAD gönüllüsü eğitimlerini tamamlamışlardır. İki günlük eğitimler sonrasında katılımcılar yazılı sınava tabi tutulmuş, başarılı olan kursiyerlere sertifika ve ilkyardımcı kimlik kartı verilmiştir.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.