3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Kırıkkale’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kırıkkale’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Engelli bireyler tarafından hazırlanan, folklor oyunu, jimnastik gösterisi, müzik dinletisi ve çeşitli gösterilerle devam eden etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. 

Bir gün sağlıklı olarak hayata başlayıp, akşam sağlığımızı yitirerek bu hayata devam edebiliriz diyen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer burada yaptığı konuşmada, “Millet olarak engeli kalplerde ve gönüllerde gören bir anlayışın temsilcisiyiz. İnsanların her an engelle karşı karşıya gelebileceğini biliyoruz. Bir gün sağlıklı olarak hayata başlayıp, akşama sağlığımızı yitirebiliriz. Dolayısıyla dünyanın her şeyden önce bir sınav dünyası olduğunu, insanların çeşitli sınavlarla karşı karşıya gelebileceklerini unutmamak lazım." dedi.

Burada konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, “Engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını gün yüzüne çıkarmak ve farklılıklarını dile getirmek adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak çalışmalar yapmaktayız. Sadece bir gün değil, her gün engellilerle birlikteyiz.” ifadelerini kullandı.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Uğur Özmen ve il protokolünün katıldığı etkinlik, engelli bireylerin yapmış olduğu el işi sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Gazete kale / Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.