2021’de SEO Dünyası ve Yeni Güncellemeler

2021’de SEO Dünyası ve Yeni Güncellemeler
 Haber Merkezi
Google tarafından, sürekli güncellemeler yapılmakta ve oluşturulan yeni algoritmalar ile web sitelerine erişimlerin daha hızlı olması sağlanmaktadır.

Dünya genelinde 2020 yılında yaşanan pandemi süreci insanların, internette daha fazla zaman geçirmesine neden olmuştur. Web siteleri, arama motorlarında daha fazla yer alabilmek için çeşitli düzenlemeler yaparak, daha hızlı erişilebilir olmaya çalışmıştır. 2021 yılı için SEO çalışmaları hız kazanmış ve birçok yeni güncellemeler yapılarak, web sitelerinin arama sonuç listesinin ilk başlarında yer almaları hedeflenmiştir. Arama motorları üzerinden yapılan milyonlarca arama sonucunda, ilk sıralarda yer alınabilmesi için neler yapıldı? 2021 yılı için yeni güncellemeler geliştirilmiş ve uzman SEO’cular tarafından uygulanmaya başlanmıştır.

2021 Yeni Güncellemeleri

2020 yılının her ayında, internet erişimleri ve web sitesi düzenlemeleri için çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Yapılan her çalışma yeni güncellemeler ortaya çıkarmış ve 2021 yılında uygulanacak olan yeni güncellemelerin bir araya toplanmasını sağlamıştır.

SEO hizmeti ile web sitelerinin geliştirilmesine yönelik yapılan güncellemelerden bazıları şunlardır;

  • Featured snippets,
  • Mobil öncelikli indeksleme,
  • Video içerikler,
  • Sesli arama,
  • Bert,

Yapılan her güncelleme, arama motorlarında, web sitelerinin daha ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Her zaman en önemli olan, web sitesinin, içeriği kaliteli ve akışı iyi olmalıdır. Doğru anahtar kelime seçimi web sitelerini istediği yere kısa sürede ulaştıracaktır.

Öne Çıkan Snippet

Seo çalışmalarında, snippet kavramına sık rastlanılmaktadır. Türkçe karşılığı olarak özel parçacıklar olarak açıklanabilecektir. Featured snippets (öne çıkan snippet) güncellemesi, 2021 yılında, web sitelerinin olmak istedikleri sırada yer almalarını sağlayacak ve ilk aramalarla ilgili bilgilendirici içerikler bulunduracaktır. Her web sitesinin ilk hedefi, arama motorlarında ilk 10 sırada kendilerine yer bulabilmektir. Bunu başarabilmek için oluşturulacak olan içeriklerin akıcılığı ve kalitesi önemlidir. İçerik her zaman dikkat çekicidir ve web siteleri için olmazsa olmazdır.

Mobil Öncelikli İndeksleme

Google tarafından, sürekli güncellemeler yapılmakta ve oluşturulan yeni algoritmalar ile web sitelerine erişimlerin daha hızlı olması sağlanmaktadır. Günümüzde, mobil cihaz kullanımının artması, web sitelerinin mobil uyumlu olarak tasarlanmasını sağlamıştır. 2021 yılı SEO hizmeti güncellemeleri ile mobil uyumlu web siteleri üst sıralarda daha kolay yer bulmaya başlamıştır. İnsanların, mobil cihazları, dizüstü ya da masaüstü araçlara göre daha fazla kullanmaya başlaması, bu güncellemenin önemini ortaya çıkarmıştır. Google algoritmaları arasında, mobile first indexing (mobil öncelikli indeksleme) güncellemelerinin yer alması, web sitelerinin sadece masaüstü ya da dizüstü tasarımlarının yapılmasını değil birlikte mobil uyumlu tasarımlarında yapılmasını sağlamıştır.

Video İçerikli Tasarımlar

Web sitelerinde, içerikler önemli bir yere sahiptir ve sunulan hizmet türüne göre farklı içeriklerin oluşturulması sağlanmaktadır. Web siteleri üzerinden, çeşitli bilgi araştırmalarını yapanlar, metin acıkmalarının yanı sıra görsel ve işitsel bilgilere de ulaşmak istemektedir. 2020 yılında yaşananlardan dolayı artmaya başlayan internet kullanımı, insanların web siteleri üzerinden daha fazla video izlemesini sağlamıştır. Kullanıcı alışkanlıkları, 2021 yılı SEO çalışmalarında yeni güncellemelerin yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu güncellemelerden birisi de metin içeriklerinin video görüntülerine dönüştürülmesine yönelik çalışmalardır.

Tek Tuşla Arama

İnternet teknolojisinde, yapay zeka uygulamaları kullanılmaya başlanmıştır. İnsanlar, internet arama motorlarını kullanarak, ulaşmak istedikleri bilgiler için klavye kullanmıyor ve tek tuşla sesli aramalar yapmaya çalışıyorlar. 2021 yılının arama motorları optimizasyonları için ortaya koyduğu güncellemeler arasında, sesli aramaların önemi ortaya çıkıyor. Arama motorlarının algoritmalarına göre yapılan düzenleme çalışmalarında, web sitelerinin uyumlu hale getirilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Arama motorları, sesli aramalarda, ilk üç sonucu öne çıkarmaktadır. Bunun için yeni güncellemelerin birçoğunun birlikte değerlendirilmesi ve uyumlu bir şekilde kullanılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.