15-20 yaş arasındaki gençler sokakta

15-20 yaş arasındaki gençler sokakta
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş arası gençler, haftalar sonra ilk defa sokağa çıktı.

GENÇLERE 4 SAAT İZİN
4 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen kabine toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların ve 20 yaş altı gençlerin belirlenen tarihlerde dışarı çıkabileceklerini belirtmişti. İlk olarak 10 Mayıs tarihinde 65 yaş üzeri vatandaşlara, ardından 13 Mayıs Tarihinde 0-14 yaş aralığında bulunan çocuklara dışarı çıkma izni verilmişti. Bugün itibariyle ise 15-20 yaş aralığında bulunan gençlere, 11.00 ila 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma izni verildi. Uzun bir aradan sonra ilk defa sokağa çıkan gençler arkadaşlarıyla bir araya gelerek kent merkezinde gezdi.

ÇOCUKLAR ARKADAŞLARI YERİNE AĞAÇLARA SARILSINLAR
Konuya ilişkin açıklama yapan ve bazı hatırlatmalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Şu aşamada dışarıya çıkabiliyor olmak, arkadaşlarla buluşup oyun oynamak anlamına gelmesin. Markete gidelim istediğini alalım anlamına gelmesin. Aile büyüklerimizi ziyarete gidelim, özledik, görüşelim anlamına gelmesin. Bu sürecin sizin kontrolünüzde olmasına lütfen dikkat edin. Çocuklar, arkadaşları, sevdikleri yerine ağaçlara sarılsınlar. Marketten alacakları yerine doğadan alabildiklerini alsınlar, derin nefesler, daldan meyveler gibi. Bol bol yürüsünler, koşsunlar ama kalabalıklara karışmasınlar. Sadece yürüme mesafesinde kalabileceklerini lütfen unutmayalım. Bu hepimizin sağlığı, geleceği için çok önemli."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.