'1-8 Mayıs Trafik ve İlkyardım Haftası’

'1-8 Mayıs Trafik ve İlkyardım Haftası’
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, ‘1-8 Mayıs Trafik ve İlkyardım Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

HAYATIN HER DÖNEMİNDE KAZA RİSKİ BULUNMAKTADIR
Mesajda, “Yaralı kişinin tek bir canı vardır, bu can bir gün size emanet olabilir.” sloganına yer vererek ilkyardımın önemini vurgulayan İl Sağlık Müdürlüğü yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Hayatın her döneminde,  her ortamda kaza ve hastalanma riski bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda, müdahalede bulunan kişi veya kişilerin ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynamaktadır.”

OLAY YERİNDE HER ZAMAN SAĞLIK GÖREVLİSİ OLMAYABİLİR
“Ülkemizde ev, iş veya trafik kazaları ve doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşımız yaşamını kaybetmekte yada sakat kalmaktadır. Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin kendilerine veya başkalarına yapacakları ilkyardım uygulamaları son derece önemlidir.”

HASTANEYE ULAŞINCAYA KADAR GEÇEN SÜRE ÇOK ÖNEMLİDİR
“Yaralıyı ya da hastayı bir hastaneye ulaştırıncaya kadar geçen zaman çok önemlidir. Bu gibi durumlarda çevredeki kişilerin nasıl davranacağını bilmesi ve ilk önlemleri alması yaralının ya da hastanın yaşamını kurtarabilir. Bu nedenle kişilerin ilkyardım eğitimi alması, hangi durumda nasıl bir yöntem uygulayacağını bilmesi önemlidir.”

2020 YILINDA 11 BİN 258 KİŞİ İLKYARDIM EĞİTİMİ ALDI
“Bireysel ve toplumsal zararları en aza indirmek dışında sosyal bir varlık olmanın bir gereği olarak, ilkyardım eğitimi almak ve uygulamak özel bir anlam ve önem taşımaktadır. 2019-2020 yılları içerisinde İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından toplumun ilkyardım bilgi-becerisini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar ile kurum ve kuruluşlardaki görevli personele eğitimler verilmeye devam etmiştir. 2019 yılında 5.512 kişiye, 2020 yılında ise 11.258 kişiye İlkyardım bilgilendirme eğitimi, 883 kişiye sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi 145 kişiye ise Temel İlkyardım Güncelleme Eğitimi verilmiştir.” 

SERTİFİKALI EĞİTİMLER DEVAM ETMEKTEDİR
“İlkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilmektedir. İlkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir. Bu doğrultuda Müdürlüğümüz toplumun bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması için sertifikalı eğitimlerine devam etmektedir.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.