En iyi 10 bilim kurgu filmi

En iyi 10 bilim kurgu filmi
Günün iş stresinden uzak ailesi ve sevdikleriyle film izlemek isteyenler, en iyi 10 bilim kurgu filmini internetten araştırıyor.

GELECEK İLGİLİ ÖYKÜLER VAR 
Günümüz teknolojisiyle gerçekleşmesi mümkün olmayan bilim ve teknoloji öğeleri kullanılarak yakın ya da uzak gelecekle ilgili öyküler, serüvenler oluşturulmasıdır. Bilim kurgu bazen geçmişi de kurgulayabilir. Şimdi sizin için en iyi 10 Bilim kurgu filmini derledik.

1- AVATAR (2009)
Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende misyonu’nun başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan halkın arasına karıştığında doğa ile de bütünleşir. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzere Avatar adında bir program meydana getirmiştir. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na’vi haline büründürerek misyon amaçlı Pandora’ya göndermektedir. Bu sisteme gönüllü dahil olan Botanist Dr Grace Augustine ve Jake Sully için başka bir yaşam var olacaktır. Sully, Pandora’ya geçtiği anda felçli bedeni değişime uğrayarak işlevsel hale gelmektedir. Bu sırada Na’vi halkından Prenses Neytiri ile karşı karşıya gelen Jake, ansızın bir farkındalık yaşar ve bir araştırma misyonu ile gönderildiği bu gezegeni, kendi dünyalısından korumaya karar verir.

2-MAD MAX: FURY ROAD (2015)
Fury Road'da, zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

3- EX MACHİNA (2014)
Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir.

4- UPGRADE (2018)
Eşiyle birlikteyken acımasızca saldırıya uğrayan Grey Trace, karısını saldırıda kaybetmenin yanı sıra belden aşağı da felç olmuştur. Günün birinde bir milyarder mucitten bedenini geliştirecek deneysel bir tedavi teklifi alır. Tedavi için Trace'in bedenine STEM olarak adlandırılan yapay zeka implantı yerleştirilir. Tedavi ile insanüstü yetenekler kazanan Trace, karısını öldüren ve kendi hayatını mahveden kişilerden intikam almak için yola koyulur.

5- HİGH LİFE (2018)
Film, ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya kalan bir grup suçlunun hikayesini konu ediyor. Onların bu cezayı almamaları için önlerinde tek bir seçenek vardır; o da sonu ölümle sonuçlanabilecek bir deneye katılmayı kabul etmek. Şanslarını denemek isteyen suçlular, uzayda geçecek olan insan üreme deneyinin bir parçası olmayı kabul eder. Ancak hayatta kalmak onlar için hiç de kolay olmayacaktır. İçinde bulundukları gemi kozmik ışın fırtınasına maruz kalınca suçlular için adeta bir ölüm kalım savaşı başlayacaktır.


6- ARINMA GECESİ (2013)
Amerikan hükümetinin başı suçlular ve hapishanelerle derttedir. Cezaya çarptırılan suçluların sayısı kontrol altına alınamamakta, bu nedenle de hapishaneler kapasitelerinin bir hayli üzerinde sayıda suçluyu barındırmaktadır. Bu soruna çözüm olabilecek son çare ise son derece ilginçtir. Yılda bir gece 12 saat boyunca suçlu ne yakalanacak ne de cezalandırılacaktır. Polise başvurulmayacak, hastanelerden de yardım istenmeyecektir. Bu 12 saat boyunca suçlular, bir şekilde suçtan etkilenen insanlar ya da sıradan vatandaşlar tarafından cezalandırılacaktır. James ve Mary o geceyi tamamen güvenlikli evlerinde geçirmeyi planlarken, merhamet dolu kızları sokaktaki savunmasız bir adamı eve alır ve ailenin başına çok büyük bela açar... İşler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır...

7-  DENEY (2009)
Clive ve Elsa bilimsel alemlerin ve teknoloji dünyasının iki parlak yıldızıdır. Uzmanlık alanları DNA kopyalamak, farklı yaşam formlarının DNA'larını birleştirerek melez canlılar yaratmak gibi 'yaratıcı' çalışmalardır. Bilime olan aşkları da en az birbirlerine olan aşkları kadar sağlamdır. Ancak çalışmalarını artık bir adım daha ileriye taşımanın zamanı geldiğine inanmaktadırlar: insan DNA'sını kopyalamak. Ancak yürüttükleri projenin finansörlerinin bu aşamaya gelindiğinde çeşitli tutuculukları kendini hissettirecektir. Sponsorlar insan DNA'sı ile deneyler yapılmasına karşı çıkar ve Clive ile Elsa projeyi gizlice yürütme kararı alırlar. Elde ettikleri sonuç Dren'dir: inanılmaz bir melez mahluk olan Dren normal insan bebeklerinden çok daha hızlı gelişmeye başlar ve birkaç ay içinde bir yetişkin haline gelir. Clive ve Elsa bir deney ürünü olan insan ve hayvan karışımı yaratıkları Dren'i gözlerden uzak tutmaya çalışırken bu tuhaf yaratıkla aralarında bilimin çok ötesinde duygusal bağlar da oluşur. Ancak geçen zamanla birlikte Dren bu ünlü çifte hayatlarının hem en çılgın hayalini hem de en büyük kabusunu yaşatmaya başlar.

8- LUCY
2014 yılının beğeni toplayan filmlerinden biri olmasına rağmen, IMDb’den hak ettiği puanı alamayan Lucy, konusu ve başarıyla işlenmiş sahneleriyle de aklımızı başımızdan almıştı. Standart bir insanın beyninin sadece %10’unu kullandığı teorisinin temel alındığı Lucy, kadrosuyla da merak uyandırmıştı. Leon, Beşinci Element ve Nikita gibi yapımlara da imza atan Luc Besson’ın yönetmenliğini üstlendiği Lucy filmi; Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Amr Waked ve Analeigh Tipton gibi birbirinden başarılı isimlerden oluşan kadrosuyla da hayranlık uyandırmıştı.

9- I AM MOTHER
Filmimiz bir robot tarafından büyütülen bir kız ve dünyada insanlığın sonunun gelmesini konu alıyor. Kahramanımız onu büyüten robota anne diyor ve annesinden sürekli birşeyler öğreniyor. Günlük ders çalışması, annesi tarafından yapılan sınavlar bu kızın gelişmesinde yardımcı oluyor. Aradan geçen uzun yıllar sonrasında yaşadıkları yere başka bir insanın gelmesi ve kızın annesini sorgulaması filmi başka biryere götürüyor. Uzun yıllar beraber yaşadığı ve hiçbir zarar görmediği robot mu yoksa aynı ırktan olduğu yabancı mı?

10- OBLİVİON
Gizem ve aksiyon türlerinin karışımından oluşan bir Joseph Kosinski filmiyle listemize devam ediyoruz. 2013 yılında vizyona giren Oblivion; Tom Cruise, Olga Kurylenko, Adrea Riseborough, Morgan Freeman ve Nikolaj Coster-Waldau gibi başarılı isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla da merak uyandırıyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.