Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Akıllı ahmaklar

     Siyaset kullan at olarak da bilinen telefon hatları gibi olmuş. Neredeyse bütün siyasiler yola çıktıkları arkadaşlarını yolda bırakmış, tek olma ve tek kalma mücadelesi içine girmiş. Kırmış, dökmüş, terk etmiş, sadece yakınlarının ve kendine şirin görünenlerin işinin takipçisi haline gelmiş. Allah unutulmuş, edep rafa kalkmış, ahlak kavramı hiçe sayılmakta, hesap günü yokmuşçasına bir hayat nizamı oluşturulmuş.

     Siyaset; herkes sözde birinin adamı, birinin de yakını. Koltuk sevdası olanların vaatte sınır tanımadığı, sözde evliya görüntüsü veren ama amaca ulaşmak için her türlü hareketini doğru kabul eden ve ettiren aydın geçinen ama bu hareketleri ile insanların gönlünde yara açan ahmak insanlar ile dolmuş taşmış.

     Henüz bu Memlekette neye önem veriliyor insanlar anlaşılmış değil. Yerel idarecilere mi, Milletvekillerine mi? İl Başkanlarına mı? Kişisel çıkarlara mı? Güce mi? Bu üç grupla iyi geçinme gayretinde olup kendini akıllı sananlara mı? Yoksa Kırıkkale'mize yapılması olası hizmetlere mi? insanlığa mı? edebe, ahlaka, örfe, iyi niyete ve hüzni zannamı önem veriliyor bilen var mı?

     Artık siyasetin din gibi algılandığı, içinde bulunduğu gruplara göre itibar sağladığı, oturarak para kazanma telaşı ile çırpınan insanların sayısı o kadar artmış ki, sohbet konusu, çay oçağı toplantıları ve yemekli birlikteliklerin vaz geçilmez sohbet aracı hep para olmuş.

     Günümüz din temsilcilerin geneline yakını içinde bulundukları toplum içerisinde misyonlarını temsil etmeye çalışırken perde arkası hep çıkar ilişkileri, dünya menfaatleri, dünya gücünü elde etmek için yapılan kirli pazarlıklara gebe.

     Dünyayı sevmek her günahın başıdır hadisi şerifini dillerine dolayanların dünya telaşı ve mal biriktirme sevdası, söyledikleri ile yaşantılarının tutarsızlığı bir insanın yalancı olup olmadığına net şekilde gösterge teşkil etmez mi. Yaşamayanın sözü nasıl tesir etsin ki, etmediği için de insanlığı neredeyse tamamı hırs bataklığının içerisinde debelenmekte.

     Bütün siyasilere, kendini evliya görüp insanları peşinden sürükleyenlere, hocalara ve bu insanlara yakın olanlara sesleniyorum verin TC Kimlik numaralarınızı mal varlıklarınıza bir bakalım, bakalım ki ne kadarı alın teri, ne kadarı gayret, ne kadarı zahmetsiz ve kolay kazanç olarak bankalara yada tapu kayıtlarına geçmiş öğrenelim.

     Kendinizi akıllı olarak görüp, sizlere bahşedilen nimetin tamamını kendine saklayanlar zannediyor musunuz ki yaptıklarınız yanınıza kar, hesap yok, ölüm yok, adalet yok. Sizler çok akıllı olabilirsiniz ama kötü yapılanların yanınıza kalmayacağını düşünmeniz ahmaklıktan başka bir şey değildir.

Bu yazı toplam 11 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi