Rıfat Güldüren Bakü’de: Kırıkkale İçin Yeni Ticaret ve Yatırım Fırsatları Görüşüldü

Rıfat Güldüren Bakü’de: Kırıkkale İçin Yeni Ticaret ve Yatırım Fırsatları Görüşüldü
 Haber Merkezi
Kırıkkale TSO Beyaz Liste 4. Meslek Grubu Adayı Rıfat Güldüren, Bakü’de Azerbaycan iş dünyasıyla buluştu. Görüşmelerde Kırıkkale’nin sanayi potansiyeli, ticaretin geliştirilmesi ve ortak yatırım fırsatları değerlendirildi.

KIRIKKALE’NİN SANAYİ GÜCÜ AZERBAYCAN’DA ELE ALINDI

Kırıkkale iş dünyasının önemli isimlerinden Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Beyaz Liste 4. Meslek Grubu Adayı Rıfat Güldüren, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulunmak üzere Bakü’ye gitti. Güldüren, Azerbaycan Uluslararası İş Adamları Derneği (UID) Başkanı Cengiz Aygör’ü makamında ziyaret ederek Kırıkkale’nin sanayi ve üretim potansiyelini değerlendirdi. Görüşmede, Kırıkkaleli firmaların Azerbaycan pazarındaki konumu ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha ileri seviyeye taşınması için atılabilecek adımlar konuşuldu.

Bakü’de gerçekleştirilen görüşmenin ana gündem maddelerinden biri, Kırıkkale’de üretim ve imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların Azerbaycan pazarına açılması oldu.

Toplantıda Kırıkkale imalat sektörünün Azerbaycan ekonomisiyle daha güçlü şekilde entegre edilmesi, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve iş insanları arasında yeni iş bağlantılarının kurulmasına yönelik fırsatlar değerlendirildi.

rifat-guldurenden-baku-cikarmasi-1.jpg

ORTAK YATIRIM FIRSATLARI MASAYA YATIRILDI

Görüşmede yalnızca mevcut ticari ilişkiler değil, aynı zamanda ortak yatırım imkanları da gündeme geldi. Kırıkkale’nin üretim kapasitesinin bölgesel pazarlarda daha etkin hale getirilmesi ve sürdürülebilir ihracat modellerinin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Rıfat Güldüren, Kırıkkale’nin sanayi potansiyelinin uluslararası alanda daha güçlü şekilde tanıtılmasının önemine dikkat çekti.

“TEK MİLLET, İKİ DEVLET” ANLAYIŞIYLA TİCARİ İŞ BİRLİĞİ

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güçlü kardeşlik bağlarının ekonomik ilişkilerle de desteklenmesinin önemine vurgu yapılan görüşmede, “Tek millet, iki devlet” anlayışı çerçevesinde yeni ticaret ve iş birliği kanallarının oluşturulması hedeflendi. Kırıkkaleli sanayiciler ile Azerbaycanlı iş insanları arasında kurulacak yeni bağlantıların, kentte faaliyet gösteren firmaların ihracat kapasitesine katkı sunabileceği değerlendirildi.

GÜLDÜREN: KIRIKKALE’Yİ KÜRESEL ÖLÇEKTE TEMSİL EDECEĞİZ

Rıfat Güldüren, Bakü temaslarının ardından yaptığı değerlendirmede, Kırıkkale’nin üretim gücünü ve sanayi kimliğini uluslararası platformlarda daha güçlü şekilde temsil etmek amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Güldüren, ziyaret kapsamında gösterdiği misafirperverlik ve katkıları nedeniyle Azerbaycan Uluslararası İş Adamları Derneği Başkanı Cengiz Aygör’e teşekkür etti. Bakü’de gerçekleştirilen temasların, Kırıkkale-Azerbaycan ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve yeni yatırım fırsatlarının oluşturulması açısından önemli bir adım olması hedefleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.