Peyronie Hastalığı ve Tedavisi

Peyronie Hastalığı ve Tedavisi
Peyronie hastalığı ve tedavisi, peniste ortaya çıkan eğrilik durumunun boyutlarına göre farklı şekillerde planlanır. Penis eğriliği olarak bilinen peyronie hastalığı, erkeklerde gelişen ve penisin normalde olduğundan daha eğ

Peyronie, kişinin yaşamını önemli ölçüde olumsuz etkileyebilir. Yaşam kalitesini düşürebilir ve özellikle cinsel birliktelik esnasında ciddi sorunlara neden olabilir. Peyronie erkeklerde fiziksel olumsuzluklar oluşturabildiği gibi aynı zamanda hastalığın ilerlemesi halinde psikolojik ve mental sorunların gelişmesi de olasıdır. Peyronie sonucunda gelişen penis eğriliği, özellikle sertleşme esnasında açık bir şekilde gözlemlenebilir.

Peyronie Hastalığı Nedir?
Peyronie ya da bir diğer adıyla penis eğrili, çok büyük oranda sertleşme esnasında belirgin bir şekilde gözlemlenen peniste eğrilik oluşması durumudur. Erkeklerde penisteki eğrilik, belli bir noktaya kadar kabul edilebilir düzeydedir. Bununla birlikte penisin erekte haldeyken; aşağı, sağa ya da sola doğru eğik vaziyette bulunması en önemli peyronie belirtisidir. Peyronie hastalığı temel olarak iki şekilde sınıflandırılır.

Peyronie Hastalığı Neden Olur?
Peyronie hastalığı ve tedavisi hastalığın gelişim sebebine göre farklı şekilde uygulanır. Bu noktada peyronie; iki farklı şekilde sınıflandırılan bir cinsel sağlık sorunudur. Doğuştan, genetik etkenler nedeniyle ortaya çıkan peyronie hastalığı “Penil Kurvatür” olarak adlandırılır. Hastalığın yaşlanmaya bağlı olarak ilerleyen dönemlerde gelişmesi halinde ise “Peyronie Hastalığı” olarak tanımlanır. Hastalığın doğuştan, genetik etkenler nedeniyle gelişmesi halinde bu durumun neden olduğuna ilişkin kanıtlanmış herhangi bir çalışma yoktur. Sonradan meydana gelen peyronie hastalığı ise ereksiyona katkı sağlayan süngerimsi dokuların çevresinde deformasyon oluşması nedeniyle ortaya çıkar. Bu hastalık, çoğunlukla 50 yaşından sonra gelişir.

Peyronie Hastalığı Tedavisi
Peyronie hastalığı ve tedavisi, hastalığın ilerleme boyutlarına ve türüne göre farklılık gösterir. Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu tarafından da gerçekleştirilen doğuştan gelen peyronie sorunlarında çoğunlukla cerrahi müdahale tercih edilir. Özellikle 30 derece ve üzeri penis eğriliğinde cerrahi müdahale ile cinsel birliktelik esnasında yaşanan sorunların giderilmesi mümkündür. Bu noktada penis eğriliğinin giderilmesi adına farklı teknikler kullanılabilir. Hangi tekniğin kullanılacağına uzman doktorun incelemesinin ardından karar verilir.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.