Mehdi ne zaman gelecek? Hz Mehdi şu an nerede? Mehdi nedir ne yapar?

Mehdi ne zaman gelecek? Hz Mehdi şu an nerede? Mehdi nedir ne yapar?
İslam dininde birkaç kıyamet alameti bulunmaktadır. Bu alametlerin bir ortaya çıkması ile birlikte merak edilen yeni konu hazreti mehdi olmaktadır. Mehdi kimdir ne yapar? Hz Mehdi geldi mi? Hz Mehdi ne zaman gelecek?

MEHDİ GELDİ Mİ?

Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Bazı Müslümanlar, Mehdi'nin zaten geldiğine ve gizli bir şekilde dünyada yaşadığına inanırlar. Diğerleri ise Mehdi'nin henüz gelmediğini ve kıyamet gününe yakın bir zamanda geleceğine inanırlar.

hz-mehdi-alametleri-hz-mehdi-kimdir-mehdi-13880650-1510-amp.jpg

MEHDİ KİMDİR NE YAPAR?

Mehdi, İslam inancına göre, kıyamet gününe yakın bir zamanda ortaya çıkacak ve dünyadaki adaletsizlikleri ortadan kaldıracak bir kurtarıcıdır. Mehdi'nin, Hz. Muhammed'in soyundan gelen, takva sahibi ve alim bir kişi olacağı inanılır. Mehdi, zulüm ve baskının hüküm sürdüğü bir dönemde ortaya çıkacak ve tüm insanlığı adalet ve barış içinde bir dünya yaratmak için liderlik edecektir.

HZ.MEHDİ ŞU AN NEREDE?

Hz Mehdi'nin nerede olduğu bilinmemekte. Bazı kaynaklara göre, Hz Mehdi şu anda gizli bir şekilde dünyada yaşamaktadır. Diğer kaynaklara göre ise, Hz Mehdi henüz doğmamıştır ve kıyamet gününe yakın bir zamanda doğacaktır.

203.jpg

HZ.MEHDİ NE ZAMAN GELECEK?

Hz Mehdi'nin ne zaman geleceği de kesin olarak bilinmemekte. Bazı kaynaklara göre, Hz Mehdi kıyamet gününe yakın bir zamanda, dünya üzerinde büyük bir bozulma ve adaletsizlik yaşandığı bir dönemde gelecektir. Diğer kaynaklara göre ise, Hz Mehdi daha yakın bir zamanda, dünya üzerinde bir savaş veya doğal afet gibi büyük bir felaket yaşandığı bir dönemde gelecektir. Hz. Mehdi geldiği zaman dünyada barış ve refah yayılacaktır. Bu süreçte yecüc ve mecücü isimli varlıklar da serbest kalacaktır.

Hz. Mehdi'nin güzel bir yüzü olduğu alnında bir iz bulundur belirtilmiştir. Altınlar ile gelerek bir ordu kuracaktır. Ordusu ile kötülüklerle savaşıp adaleti ve huzuru getirecektir.

Hz. Mehdi gelmeden önce dünyada büyük bir kaos ortamı olacaktır. Hz. Mehdi geldikten sonra ise dünyada 7 yıl hüküm sürecektir. Açık bir alnı ve ince burunlu olması ile bilinmekte.

MEHDİ'NİN GELİŞİNİN ALAMETLERİ

Mehdi'nin gelişinin bazı alametleri olduğu inanılır. Bu alametler arasında şunlar sayılabilir:

  1. Dünya üzerinde büyük bir bozulma ve adaletsizlik yaşanacak.
  2. İnsanlar arasında fitne ve fesat yaygınlaşacak.
  3. İslam dini ayaklar altına alınacak.
  4. Deccal ortaya çıkacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.