Ben de vlogger ya da youtuber olmak istiyorum

Toplum içinde  artık eskisi gibi doktor, öğretmen mühendis olmak yerine,  son dönemlerin en popüler  meslekleri arasında  olan YouTuber ya da vlogger olma hayalleri karşımıza çıkmaktadır.

Önce gelin youtuber ya da vlogger nedir bir öğrenelim.

Youtuber: Youtube internet sayfasında bir maille kendine ait bir kanal açmış, açtığı kanala kendi ürettiği videoları yükleyip, izlenme oranlarına ve aldığı reklamlara bağlı olarak para kazanan kişi demek.

Vlogger: Aslında blok yazanlarla aynılar tek farkları bloggerler yazı yazıyorlar, vloggerler ise video içeriklerini, belirlemiş oldukları konu dahilinde üretiyorlar.

Peki, ‘ben nasıl Youtuber ya da Vlogger olacağım ?’diyenler, önce Youtube sayfasında bir maille bir kanal açacaksın, sonra kendi kanalına bir isim bulacaksın tabi bunu yapmadan önce hangi konularda içerik üreteceğine karar vereceksin, ismi bulduğunda bu ismin başka içerik üreticisi ile aynı olmamasına da dikkat edeceksin.

İsmi buldun kanalı açtın, içerik üretmeye hazırsın…Peki bu aşamada ne yapmalısın ? Profesyonel Vlogger gibi içerik üretmek istiyorsan kullanacağın cihazlarda çok önemli, hayır profesyoneller gibi olmasan da yine video içerik üretmek için bazı cihazlar lazım.

Video içerik oluşturmak için hangi cihazlar lazım bana der gibisin sanki…

İşte o liste;

  • Kamera
  • Tripot
  • Işık
  • Mikrofon
  • Bilgisayar

Kamera olarak, küçük bir handycam, video çekme özelliği olan fotoğraf makinesi, hatta bir telefon bile işini görebilir. Görüntünün kaliteli olabilmesi genelde stabil bir görüntüye sahip olması ile ortaya çıkar onun için kamera ayağı olarak da bilinen tripot çok önemli. Kullanacağın kamera milyon dolarlık bir cihaz olmayacağına göre kaliteyi ışıkla yakalayabileceğine inanabilirsin. Kesinlikle karanlık, aydınlatamadığın mekanlarda çekim yapmamalısın. Sesin olmadığı hiçbir çalışma izleyiciyi etkilemez ve kendini izletmez. Bunun için ortam sesini ya da konu edindiğin şeylerin seslerini almak için mikrofon kullanmak zorundasın. Tüm çekmiş olduğun video ve seslerin bir araya getirilmesi, konuya uygun giriş, gelişme ve sonuç bölümlerini oluşturabilmen, videona yazılar ekleyebilmen için bir bilgisayar ve görüntülerini işlemek için bir tane video kurgu programına sahip olmalısın. Tabi videonu kurgulayabilmek için de video kurgu programına hakim olman gerekecek.

Tüm bunları yaptın videon hazır onu kanalına yüklemeye hazırsın. Yüklemeye başladın ve ilgi çekici bir başlık attın videon yüklendi.

Youtuber oldun mu?

Maalesef daha olmadın ama tebrikler ilk vlogunu çektin ve bir vlogger olma yolunda çok önemli bir adım attın.

Youtube de para kazanabilmek için insanların senin videolarını izlemesi beğenip yorum yapmaları lazım, hatta daha ötesi senin videolarını izleyebilmek için, sık sık video arasına zırt pırt giren reklamları izlemeleri gerekmektedir.

Youtube abonelik sistemi ile çalışmakta, yani, hayranlarının, kanalına abone olmaları gerekmektedir. Abone olup videolarını izlemeleri, senin para kazanmaya başlayabilmen anlamına gelmiyor. Tüm içeriklerin sana ait olduğu, belli sayıda video yüklemen, belirli sayıda abone sahibi olduktan sonra, Youtube ile iş ortaklığın başlıyor. İzlenmelerin, beğenilerin, yorumların ve reklam izlenme oranlarına göre para kazanmaya başlıyor ve artık sende bir Youtuber ve Vlogger oluyorsun.

Hayırlı uğurlu olsun.

Bu yazı toplam 41 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlyas Şen Arşivi