Kırıkkaleli gençler Çanakkale’de tarihi gezdi

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Vatan sevgisinin en güçlü şekilde ete kemiğe büründüğü bu kutsal topraklarda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen on binlerce genç, ecdadının yazdığı destana tanıklık etti. Bu anlamlı organizasyon kapsamında, geleceğin teminatı olarak görülen Kırıkkale ilimizden de 40 genç, şehitler diyarına doğru yola çıktı. Gençler, manevi rehberler eşliğinde Conkbayırı'ndan Seddülbahir’e, Gelibolu Yarımadası’nın her köşesinde tarihin derin izlerini takip etti. Geçmişin zorlu mücadelesini ve o dönemin ruhunu yerinde teneffüs eden Kırıkkaleli öğrenciler, destanın yazıldığı siperlerde, şehitliklerde ve anıt mezarlarda duygusal anlar yaşadı.
KAHRAMANLARA MİNNETTARIZ
Kafiledeki gençler, yaptıkları açıklamada, bu gezinin kendileri için bir gezi değil, adeta bir tarih dersi olduğunu vurguladı. Bir genç, "Kitaplarda okuduğumuz destanın ağırlığını, şehitlerimizin bıraktığı mirası burada çok daha iyi anladık. Ecdadımızın bu vatanı bize nasıl emanet ettiğini asla unutmayacağız. Bu topraklar üzerinde geleceğe umutla bakmamızı sağlayan tüm kahramanlara minnettarız" dedi.
MANEVİ DUYGULAR PEKİŞTİ
Kırıkkale’yi temsil eden 40 genç, şehitler diyarında attıkları her adımda, geleceğin umudu olduklarını bir kez daha kanıtladı. Bu özel ziyaret, gençlerin milli ve manevi değerlere bağlılıklarını pekiştirirken, Çanakkale ruhunun 110 yıl sonra bile canlılığını koruduğunu gösterdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.