Kırıkkale'de 72 araç trafikten men edildi

Kırıkkale'de 72 araç trafikten men edildi
 Haber Merkezi
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 22-28 Kasım 2023 tarihleri arasında il genelinde trafik uygulamaları gerçekleştirildi.

Uygulamalarda, 5.568 araç, 1.681 ticari araç ve 1.134 yük nakli yapan araç denetlendi. Yapılan denetimlerde, 2.242 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Ayrıca, çevreye rahatsızlık verdiği gerekçesiyle de yapılan işlemlerin bulunduğu toplam 72 araç trafikten men edildi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İsmail Uslu, yapılan uygulamalarla trafik güvenliğinin sağlanmasının ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasının amaçlandığını söyledi. Uslu, "Güvenli trafik ve güvenli yolculuk için çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Uygulamalarda, hız limit aşımı, emniyet kemeri takmama, hatalı şerit değiştirme, kırmızı ışık ihlali, alkollü araç kullanma gibi trafik kural ihlallerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Ayrıca, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve araç içerisinde cep telefonu kullanmamaları konusunda da uyarılarda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.