Kırıkkale Valiliği yaraları sarıyor 

Kırıkkale Valiliği yaraları sarıyor 
Depremin olduğu günden itibaren bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Kırıkkale Valiliği ekipleri, depremzedelerin yaralarını sarıyor. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Hep birlikte bu enkazın yaralarını saracağız" dedi.

ETKİN ŞEKİLDE KOORDİNE EDİLİYOR 
Kahramanmaraş merkezli 11 il genelinde meydana gelen depremin üzerinden tam 15 gün geçti. Merkez üssü Pazarcık ilçesine görevlendirilen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, geride bıraktıkları iki haftalık süre içerisinde koordinasyonlu şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Tekbıyıkoğlu, çadırkentlerden, gıda, giyim, barınma, ısınma, depremden zarar gören altyapı ve üstyapı çalışmalarını sahada etkin şekilde koordine ediyor.  

YÜZLERCE PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ 
"Asrın felaketi" olarak nitelenen, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen depremlerin ilkinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelmesiyle birlikte Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, bölgeye koordinatör olarak görevlendirildi. Olayın ilk anından itibaren çok sayıda AFAD, UMKE, Jandarma komando, sağlık personelleri, itfaiye ekipleri, gönüllü ekipler, yüzlerce personelle birlikte iş makineleriyle yardım Tırları konvoyu eşliğinde bölgeye ulaştı. 

ÇALIŞMALAR KOORDİNELİ YÜRÜTÜLÜYOR 
Kısa süre içerisinde arama-kurtarma ve depremzedelere yardım faaliyetlerine başlayan ekipler hummalı bir çalışma sergiledi. Depremin bıraktığı ağır hasar yaralarını hep birlikte sarmanın çabası içerisinde olan ekipler, Tekbıyıkoğlu koordinesinde çalışmalarını sürdürdü. Deprem felaketinden etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kırıkkale’den toplanan ve yüzlerce Tırlarla gönderilen yardım malzemeleri, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı koordinesinde dağıtıldı. 


SICAK YEMEKLER YÜREKLERİ ISITTI 
Soğuk havada çadırlarda kalan depremzedelerin yüreklerini ısıtmak amacıyla kurulan aşevinde, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’inde katılımıyla sıcak yemek ikramları yapıldı. Kırıkkale Valiliği ve AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Kırıkkale halkı deprem bölgesinde bulunan vatandaşların soğukta üşümesine duyarsız kalmadı. Battaniyeden ayakkabıya, sobalardan bebek bezlerine, yüzlerce çeşit gıda ve giyim malzemeleri bölgelere kısa süre içerisinde gönderildi.

TEKBIYIKOĞLU: “TEŞEKKÜRLER KIRIKKALE”
Süreç kapsamında depremzedeleri ve çadırları gezen Tekbıyıkoğlu, vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinleyerek, çözümü noktasında çalışma sergiledi. Kırıkkale halkı ve Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen insanı yardım malzemelerini de inceleyen Tekbıyıkoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti. Depremin ilk günü yapılan çalışmaları özetleyen Tekbıyıkoğlu, “Bu hem ülkemizin hem de dünyanın karşılaştığı çok büyük bir afet.
İlk gün bölgede elektrik, su, iletişim yoktu.” 

MİLLET VE DEVLET TEK VÜCUT 
Tekbıyıkoğlu, Adeta bölgede bir kaos ortamı hakimdi. Kısa sürede anaarterleri ve şehir aydınlatmalarını gerçekleştirdik. Hemen ardından şehrin önemli kısımlarına su verdik. 24 saat geçmeden kumanya dağıtımı sonrası sıcak yemek ihtiyaçlarını karşıladık. Jandarma ekiplerimizin desteğiyle köyler dahil olmak üzere çadır ve iaşe yardımlarımızı gerçekleştirdik. Mevsim şartlarının çok zorlaştığı bölgede devletin kuvvetini milletiyle birlikte tam olarak uyguladığını gördük. Milletimizle beraber el birliğiyle tek vücut halinde problemlerin üstesinden geleceğiz” dedi. 

872 ENKAZA MÜDAHALE EDİLDİ 
İnsani yardım faaliyetlerini bölgede devam ettiğini söyleyen Tekbıyıkoğlu, arama-kurtarma çalışmalarının Pazarcık ilçesinde tamamlandığını söyledi. İlçede 872 enkaza 582 arama kurtarma personeliyle müdahale edildiğini belirten Tekbıyıkoğlu, “Bu çalışmalarımız burada bitmiş demek değil. Sadece arama kurtarma çalışmalarımızı tamamladık” dedi. 

413 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 
“872 enkazdan canlı ihbarı gelen, içerisinde canlı varlığı tespit edilen bütün enkazlara müdahale ettik ve bunların içerisinden 41 vatandaşımızı canlı kurtardık. 379 vatandaşımız bu afette yaralandı. Maalesef 413 vatandaşımızı ise bu büyük afette kaybetmiş bulunmaktayız. Bölgede çadırlarımızın kurulumunu yaptık.  Yaklaşık 25 bin kişiye günlük sıcak yemek vermekteyiz. Pazarcık'ın 74 kırsal mahallesi, 10 merkez mahallesi, 74 de bağlısı bulunmakta. Bütün mahallelerimize, kırsal mahallelerimize ve bunların bağlılarına ulaşmış durumdayız.” 

TÜM İMKANLARLA SAHADAYIZ 
Tekbıyıkoğlu, "Bölgemizde vatandaşlarımızın hepsine sosyal yardım, gıda maddesi, hijyen maddesi ile giyim maddelerini ulaştırmış durumdayız. Burada coğrafi şartlar oldukça zor.  Bazı operasyonlarımızı Türk Silahlı Kuvvetlerinin, jandarma kuvvetlerinin desteğiyle, helikopterlerle gerçekleştirdik. İçerisinde kaymakam arkadaşlarımız, beraberinde sağlık personelimiz, erzaklarımızla beraber, kar yağışının olduğu, yolların kapalı olduğu yerlere intikal edip, bu yardımları dağıtıp, oradaki yaralıları tekrar helikoptere alıp hastanelere sevk etmek münasebetiyle birçok yaralıyı hastanelerimize kavuşturduk” dedi. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz eden Tekbıyıkoğlu, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

 

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.