Yurt içi üretici fiyat endeksi arttı

Yurt içi üretici fiyat endeksi arttı
2019 Yılı Mart ayı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıklayan TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz, “Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,58 arttı” dedi.

ELEKTRİK, GAZ ÜRETİM VE DAĞITIMI

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz, 2019 Yılı Mart ayı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Öz yaptığı açıklamada, “Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2019 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,14, bir önceki yılın aynı ayına göre %29,64 ve on iki aylık ortalamalara göre %31,17 artış gösterdi. Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %0,91, imalat sanayi sektöründe %1,59, elektrik, gaz üretim ve dağıtımı sektöründe %1,98 ve su temini sektöründe %0,20 artış olarak gerçekleşti”

AYLIK EN FAZLA ARTIŞ TEMEL ECZACILIK

Öz, “Bir önceki aya göre en fazla artış; %14,05 ile temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları, %7,73 ile kok ve rafine petrol ürünleri, %3,28 ile ham petrol ve doğal gaz olarak gerçekleşti. Buna karşılık kömür ve linyit %5,46, giyim eşyası %1,32, kağıt ve kağıt ürünleri %0,92 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla azaldığı alt sektörler oldu. Ana sanayi gruplarında aylık en fazla artış enerjide gerçekleşti. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, 2019 yılı Mart ayında aylık ve yıllık en fazla artış enerjide gerçekleşti” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.