Yılbaşında asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Yılbaşında asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?
Gıdadan temizlik ürünlerine, tekstilden teknolojik ev aletlerine kadar birçok üründe yaşanan fiyat artışları, vatandaşları asgari ücretin artması yönünde bir beklentiye soktu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise vatandaşla

2023 ASGARİ ÜCRET SENARYOLARI
2023 asgari ücret tutarının ne kadar olabileceğine dair senaryolar çizildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon beklentisi gerçekleşirse, 2023 yılı asgari ücretinin 7 bin 500 TL civarı olacağı tahmin ediliyor. Ancak, yapılacak olan artış enflasyondan bağımsız olarak yapılır ve 2022 yılı asgari ücretinde olduğu gibi yüzde 80’lik bir artış uygulanırsa bu sefer de asgari ücret tutarının 9 bin 900 TL civarında olması bekleniyor.

BAKAN BİLGİN, “9 BİN LİRA ASGARİ ÜCRET GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
Asgari ücretin 9 bin lira olacağı iddiası sosyal medyada yayınlanmış, iddia vatandaşlar arasında çok konuşulmuştu. Hal böyle olunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bilgin, 2023 asgari ücret tutarının 9 bin lira olacağına ilişkin iddiaların doğruyu yansıtmadığını belirtmişti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı asgari ücretine yönelik açıklamalarda bulundu. Vatandaşların bekleyişini boşa çıkarmayacaklarını belirten Erdoğan, “Ülkemizde ve dünyada yaşanan küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri ile bazı kesimler sıkıntı yaşamıştır. Bu kesimleri rahatlatacak adımlar attık. Enflasyon karşısında yaşanan refah kaybını, asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına yapacağımız düzenleme ile ortadan kaldıracağız.” dedi. Öte yandan Erdoğan, 2023 yılı asgari ücret miktarının henüz belli, olmadığını belirtti.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.