Yerel basın demokrasinin sesidir

Yerel basın demokrasinin sesidir
Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu, ‘Yeni Yargı Reformu Paketi’ içerisinde yerel gazeteleri yakından ilgilendiren resmi ilan statüsü hakkında açıklamalarda bulundu.

Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu, ‘Yeni Yargı Reformu Paketi’ içerisinde yerel gazeteleri yakından ilgilendiren resmi ilan statüsü hakkında açıklamalarda bulundu.

GAZETELERİN YANINDAYIZ

Eroğlu, ‘Yeni Yargı Reformu Paketi’ içerisinde yerel gazeteleri yakından ilgilendiren resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının, yaygın/yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğu kaldırılacak olmasının yerel basını ayakta tutan en önemli kalemlerden birisinin kırılması anlamına geleceğini söyledi.  Yerel basının sorunlarının her geçen gün artarak, devam ettiğine vurgu yapan Kırıkkale Eroğlu, “Girdi maliyetlerinin artması, gelir kalemlerinin düşmesi yerel basınımızın yaşamasına engel oluyor. Böyle bir ortamda yeni yargı reformu paketi içerisinde yer aldığı öğrenilen yerel gazetelerin yayımladığı resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılması yerel basınımızın kaleminin kırılması anlamına gelir. Yerel basın yaşamalı ve ciddi anlamda desteklenmelidir.

CİDDİ ANLAMDA DESTEKLENMELİDİR

Ulusal basın genel konuları gündeme taşırken, yerel basın yerelde yaşanan gelişmeleri gündeme taşıyor, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların vatandaş ile arasında köprü görevini yerine getiriyor, yereldeki haberleri genele taşıyabiliyor. Bundan ötürü de, yerel basın bizler için çok önemlidir. Yerel basınımız vatandaşı aydınlatıyor, bilgilendiriyor ve bilinçlendiriyor. Girdi maliyetlerinin arttığı bir ortamda, siz yerel basına bazı avantajlar sağlamazsanız, yerel basın nasıl yaşayacak? Kâğıt, kalıp ve boya fiyatlarının belli bir seviyeye çıktığını görmekteyiz.

DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ KURUMU

Kırıkkale’de yerel basınımızın ciddi bir potansiyeli var. Bu konuda tüm çalışan ekibin desteklenmesi, bu ekibe katkı sunulmasını temenni ediyoruz. Basın demokrasinin en önemli kurumu. Bu kuruma demokrasiye inanan herkes sahip çıkmalı. Yerel basınımız, desteklenmeli ve güçlendirilmeli. Yeni yargı reformunda yer alan yerel basınımızı yakından ilgilendiren maddenin yeniden gözden geçirileceğini düşünüyoruz. Bizlerde Kırıkkale Ticaret Borsası olarak her zaman yerel basınımızın yanındayız” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.