Yemek Masası Sandalyesi Nasıl Seçilir?

Yemek Masası Sandalyesi Nasıl Seçilir?
 Haber Merkezi
Sandalyeleri yok diye göz alıcı yemek masasını satın almaktan vazgeçmeyin. Hazır bulunan masa ve sandalye takımını seçmek zorunda değilsiniz. Beğendiğiniz masayı farklı sandalyeler ile takım yapabilirsiniz.

Hazır bulunan masa ve sandalye takımını seçmek zorunda değilsiniz. Beğendiğiniz masayı farklı sandalyeler ile takım yapabilirsiniz. Takım yaparken sandalyelerin, masanızın ölçüsüne ve tarzına uyum sağlaması gerekir. İşte yemek masasına sandalye seçerken dikkat etmeniz gereken unsurlar:

Ölçülerin Uyumu

Rahat edebilmeniz için masa ve sandalye ölçülerinin birbiri ile uyum içinde olması gerekir. Zeminden masanın üzerine kadar ölçülerin doğru ayarlayıp, sandalyeyi ona göre seçmek önemlidir.

Sandalye Minderinin Yüksekliği

Rahatlığını kontrol ederek seçtiğiniz minderin yüksekliği ve mesafeyi ayarlayabilmek için seçtiğiniz masa ile uyumunu kontrol etmeniz gerekir. Çok sayıda yemek masası satan mağazaları gezerek fikir edinebilirsiniz.

Sandalye minderinin sert ya da döşemeli olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekir. Döşemeli minderler oturdukça sıkışma gösterebilir.

Genişlik ve Derinlik Ayarı

Ölçüler sadece uyumlu yükseklikler ile ilgili değildir. Masanızın altına girebilecek uyumlu sandalyelere de ihtiyacınız olacaktır. Aksi halde yemek masasında oturanlar rahat etmeyeceklerdir. Dikdörtgen veya yuvarlak bir yemek masasının iki ucuna yerleştireceğiniz sandalyeler, masa ayaklarına çarpmadan masanın altına girmelidir.

Kol ve Sırt Yüksekliği Uyumu

Herhangi bir masa şeklinde kollu sandalye satın almayı planlıyorsanız, kol yüksekliğinin masaya çarpmadığından emin olmanız gerekir. Masaya çarpan sandalyeler, masaya zarar verebilir. Sandalye kollarının masaya vereceği hasara ek olarak, yemek yiyenler için masa yeterince yakın olmayabilir.

Sandalye Stili

Sandalye modeli de masa ile uyum içerisinde olmalıdır. Ortak uyumları olan masa ve sandalye seçmek, birlikte güzel görünmelerini sağlayacaktır. Yakaladığınız uyum ile birlikte aynı öğelerin tümünü paylaşan masa ve sandalyeleri seçmek her zaman iyi bir fikir olmayabilir.

Birbirinden farklı sandalye tasarımları ve aradığınız tüm mobilyalar için https://www.wehomy.com/ adresini ziyaret edebilir daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.