Yarın 81 ilde ‘sokağa çıkma kısıtlaması’ uygulanacak

Yarın 81 ilde ‘sokağa çıkma kısıtlaması’ uygulanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, yarın yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) saatlerinde, 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

09.00 İLE 15.00 SAATLERİ ARASINDA 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı saatlerinde, ülkemiz sınırları içerisinde henüz devam eden koronavirüs pandemisi nedeniyle 81 ilde sınırlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirtti. Kısıtlamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştiğini belirten Koca, sınava girecek olan yaklaşık 1,6 milyon öğrencimiz için her türlü önlem alınmıştır dedi. Ayrıca, sokağa çıkma kısıtlamasının sabah saat 09.00 ile öğlen saat 15.00’da uygulanacağı belirtildi. 

“BU KONUDA HASSASİYET GÖSTERİLMESİ GEREK”
Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Koronavirüs Bilim Kurulu’nun hem LGS hem de YKS ile ilgili önerileri oldu. Sınavın giriş saatleri, başlangıç saatleri ve çıkış saatleri ile ilgili yapılan bu önerileri Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştım. Cumhurbaşkanımız özellikle bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Bu anlamda her iki sınavında güvenli bir şekilde yapılması için uygulamanın talimatını vermiş oldular.”


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.