Yahşihan’da kurutulan domatesler 9 ülkeye ihraç olacak

Yahşihan’da kurutulan domatesler 9 ülkeye ihraç olacak
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, üretken belediyecilik anlayışıyla çıktığı yolda çalışmalarına devam ediyor.

TANITIM TOPLANTILARI YAPILIYOR 
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, üretken belediyecilik anlayışıyla çıktığı yolda çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Domates Kurutma Tesisi yapılacağının müjdesini veren Türkyılmaz, proje ekibi ve firma ile mahalle mahalle, köy köy gezerek tanıtım yapıyor. Tarımda devamlılığı sağlamak adına çiftçilerin tarlalarını atıl durumdan çıkarıp kazanç elde edilmesi ve yeni iş istihdamı yaratmak adına geçmiş dönemlerde Yahşihan ilçesindeki atıl birçok araziye çörek otu ekimi gerçekleştirip hasatı ilçe halkına dağıtan Başkan Türkyılmaz, bu yıl da yine bir ilke imza atmış, Asya Anonim Şirketi ile anlaşma imzalamıştı. Başkan Türkyılmaz Yahşihan ilçesine satın alma garantili Domates Kurutma Tesisi kurulacağının müjdesini halkla paylaşmıştı. 


VATANDAŞLARLA BERABER DİNLEDİ
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Asya Anonim Şirketi sahibi Ali Osman Saydam ile ilk olarak Yahşihan İlçe Merkezi’ndeki kıraathanede ilçe halkını proje hakkında bilgilendirdi. Bilgilendirme toplantısında Ali Osman Saydam, çiftçilerin istedikleri kadar bölgeye ekim yapabilecekleri, domateslerin mutlaka salçalık domates olması gerektiği, ekim sürecince çiftçilere ziraat mühendisi desteği sağlanacağı, tesiste çalışacak mevsimlik işçilere tarım sigortası yapılacağı gibi konulardan bahsederken Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz vatandaşlarla birlikte oturarak bilgilendirmeleri onların kulağından dinledi. Tesiste kurutulan domateslerin yurt dışında 9 ülkeye Yahşihan Belediyesi adı ile gönderileceği dile getirilirken kurutulan domateslerin 6 bin haneye 100’er gram paketlenmiş şekilde dağıtılacağı da açıklandı.


“AMACIMIZ ARKAMIZDA YAŞAYAN TOPRAKLAR BIRAKMAK
Toplantı sonunda belediye mikrofonuna konuşan Başkan Osman Türkyılmaz, vatandaşlardan gelen olumlu tepkilere duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Üretken Belediyecilik yolunda tarımda devamlılığı sağlamak adına çiftçilerimizin tarlalarını atıl durumundan çıkarıp kazanç elde etmeleri ve vatandaşlarımıza iş istihdam alanı yaratmak amacıyla güzel bir projeye imza atıp domates kurutma tesisi kuracağımızın müjdesini vermiştik. 9 ülkeye ihraç olacak domates kurusu projemizin Planlama ve Projelendirme Müdürlüğümüz ve Asya Sara Anonim Şirketi yetkilileri tarafından gerçekleşen tanıtım programına katıldık. İnşallah görevde olduğumuz hiçbir dönem topraklarımızı boş bırakmayacağız. Geçen senelerde çörek otu ekmiştik bu sene domates ekeceğiz, amacımız kıymet dolu olan topraklarımızın en ufak karışını dahi ölü bırakmamak dileğimiz her zaman arkamızda yaşayan topraklar bırakmaktır.”


Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.