Vurgun; “MKE demek, Kırıkkale demek”

Vurgun; “MKE demek, Kırıkkale demek”
Saadet Partisi Genel Merkez Görevlisi Faruk Vurgun, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun özelleştirilmesi konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Babasının, ağabeyinin, amcalarının ve kendisinin MKE’den emekli olduğunu dile getiren Vurgun; “Bizim aile örneğinde olduğu gibi MKEK demek Kırıkkale demektir” dedi.

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Saadet Partisi Genel Merkez Görevlisi Faruk Vurgun, son zamanlarda sık sık gündeme gelen MKE’nin özelleştirilmesi konusuna değindi. MKE’nin, özelleştirilmesine karşı olduğunu belirten Vurgun, “Ülkemizin değerlerinin korunması mücadelesine sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

“MKE DEMEK; KIRIKKALE DEMEK”
Kendisinin de MKE’de emekli olduğunu ve aldığı parayla 3 çocuk okuttuğunu belirten Vurgun; “Babam rahmetli Mustafa Vurgun MKEK Bölge Müdürlüğünde işçi olarak çalışıp emekli oldu. MKEK’den aldığı maaşla geçimini sağlayarak 4 çocuk yetiştirdi. Ağabeyim Kemal Vurgun MKE Mühimmat fabrikasında işçi olarak çalışıp emekli oldu. Aldığı maaşla 3 çocuk yetiştirdi. Çocuğu Faruk Vurgun olarak 1982 yılında MKEK Çırak okulundan mezun olarak MKEK Barut Fabrikasında 37 yıl işçi olarak çalışıp emekli oldum. Aldığım ücreti Kırıkkale’de değerlendirdim. 3 çocuğumu üniversitede okuttum. Bizim gibi amcam ve çocukları, diğer yakınlarımızdan da geçimini MKEK’den sağlayanlar var. Bizim aile örneğinde olduğu gibi MKEK demek Kırıkkale demek.” dedi.

“TÜM TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİ”
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun sadece Kırıkkale’nin değil, tüm Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olduğunu ifade eden Vurgun; “Bir süredir Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun yapısı ve statüsünün değiştirileceği konusu gündeme gelmektedir. Ülkemizde milli sermayeyle kurulmuş birçok stratejik kurum ve kuruluşun son yıllarda teker teker elimizden çıktığını görüyoruz. Halbuki bu tür kurumların devletin uhdesinde olması gerekir. Silahlı kuvvetlerimizin mühimmatını üreten, bir bakıma eli kolu olan MKEK de Anadolumuz’un gözbebeği kurumlardan birisidir. MKEK, sadece Kırıkkale’nin değil tüm ülkemizin en önemli değerlerinden biridir.  Bu bakımdan da kamuya ait olma özelliği korunmalıdır. Konuyla ilgili gelişmeleri yakından ve kaygıyla takip ettiğimizi, MKEK’nin ve şehrimizin dokusuna, orada çalışanların haklarına zarar verecek her türlü girişimin karşısında olacağımızı ve ülkemizin değerlerinin korunması mücadelesine sonuna kadar devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.