Vurgun’dan Ramazan Bayramı kutlama mesajı

Vurgun’dan Ramazan Bayramı kutlama mesajı
Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vurgun mesajında,“Bu bayramı bir dönüm noktası olarak belirlemeli; bulunduğumuz şehirde birlik ve beraberliği hep birlikte inşa etmeliyiz.” dedi.

HEPİMİZİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN
Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, Ramazan bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Rabbimize hamdolsun; bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Ramazan ayını idrak ettik, tamamladık. Şimdi onun bayramını yapıyoruz. Hepimizin bayramı mübarek olsun! Ramazan Bayramı'nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, insanımızı iyilikte, doğrulukta ve adalette buluşturmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”

EN ÖNEMLİ GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ
“Bugün 83 milyon insanı birbirine bağlayan en önemli günlerden birini yaşıyoruz.
Aynı zamanda dünya üzerindeki 3 milyar Müslüman nüfusu ve bütün insanlık alemi ile beraber aynı duyguları paylaşıyoruz. Bayramın, birliğimizin ve beraberliğimizin daha da kuvvetlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.”

ALIŞIK OLMADIĞIMIZ GÜNLER YAŞADIK
“Tabi iki aydan daha fazla oldu, Koronavirüs salgını nedeniyle tüm insanlık zor bir dönemden geçiyor. Bu sebeple; hiç de alışık olmadığımız günler yaşadık, Ramazan sofralarımız buruktu, şimdi de buruk bir bayram sevinci yaşıyoruz. Duamız ve temennimiz bu zor süreci bir an evvel geride bırakmaktır.”

KUTUPLAŞMA VE AYRIŞMA TOPLUMUMUZU YIPRATIYOR
“Hem dünyamız, hem bölgemiz hem de ülkemizin çok ciddi sorunları mevcut.
Yaşanılan ekonomik belirsizlik hepimizi endişelendirmekte, ülkemizin geleceğini düşünmeye sevk etmektedir. Genci, yaşlısı, evlisi, bekârı, memuru, esnafı herkes kaygılı ve de geleceğe umutsuz bakmaktadır. Kimse yarın ne olacak öngöremiyor. Türkiye tam anlamıyla; siyasetiyle, ekonomisiyle, adalet kurumlarıyla bir çıkmaza girmiştir. Bu ekonomik buhranla birlikte kutuplaşma ve ayrışma da toplumumuzu yıpratmaktadır. Üzülerek görüyoruz ki; her gün gazete sayfalarından, televizyon ekranlarından, sosyal medya hesaplarından, kürsülerden milletimizin birlik ve beraberliğini adeta dinamitleyen, darmadağın eden beyanlarda bulunulmaktadır. En müşterek konularda dahi ayrışmaya, en ortak noktalarda dahi kamplaşmaya sevk eden açıklamalar yapılmaktadır.”

HEPİMİZE BÜYÜK VAZİFELER DÜŞÜYOR
“Öncelikle ve de acilen toplumun örnek aldığı siyasiler üsluplarını düzeltmeli; birlik ve beraberliğe sözleriyle, üslup ve davranışlarıyla olabildiğince sahip çıkmalıdır.
Bu kutuplaşmaların sonucu hepimiz için üzüntü verici olur, bedelini millet olarak çok ağır öderiz. Biz; oturup konuşarak çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuzun olmadığına inanıyoruz.
Hem ülkemizin, hem bölgemizin meselelerini bir araya gelerek, konuşarak, fikir alışverişinde bulunarak çözebiliriz. Siyasi menfaatler ve günlük kısır tartışmalar uğruna topluma kalıcı yaralar bırakmamamız gerekmemekte ve burada hepimizin üzerimize büyük vazifeler düşmektedir.”

GELECEĞİMİZE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ
“Ülkemizin ve bölgemizin zor günler geçirdiği şu günlerde daha çok karşılıklı fikir alışverişine, daha çok helalleşmeye ve birbirimizi sevmeye ve de anlamaya ihtiyacımız var.
İnsanımız artık yoruldu. Siyasi kavgalardan, ekonomik problemlerden, geçim ve gelecek kaygısından bıktı, usandı. Artık huzur iklimine ihtiyacımız var. Çatışmaya değil; dayanışmaya ihtiyacımız var. İnsanlarımızın şimdi daha fazla; sevgiye, adalete, dürüstlüğe, helal kazanca, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu bayramı bir dönüm noktası olarak belirlemeli; bulunduğumuz şehirde birlik ve beraberliği hep birlikte inşa etmeliyiz. Tüm farklılıklarımıza rağmen, asgari müştereklerimizde buluşmalı, ayrılıkları değil, beraberliklerimizi çoğaltmalı; siyasi çekişmeleri, kısır tartışmaları bir kenara bırakarak, şehrimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkmalıyız.”

UMUDUMUZU KAYBEDERSEK, İŞTE O ZAMAN BÜYÜK FELAKET OLUR
“Bu şehir, caddeler, sokaklar, genci, yaşlısı hep bizlere, hepimize emanet ve sorumluluğu hepimizin üzerindedir. Gelin hep birlikte, el ele, omuz omuza, şehrimize, kendimize, geleceğimize sahip çıkalım. Evet, zor günler yaşıyoruz, belki daha da zor günler yaşayabiliriz; fakat eğer umudumuzu kaybedersek, işte en büyük felaket odur. İçinde bulunduğumuz durumdan daha kötüsü umudumuzu kaybetmektir. Şartlar ne olursa olsun, içinde bulunduğumuz durum ne kadar kötü olursa olsun; umudumuzu kaybetmememiz lazım.
Unutmayalım ki; Allah her şeye kadirdir. En kötü şartlar içinde de olsak, hiçbir umut kalmamış da olsa Allah onu değiştirir ve bizim hayal bile edemeyeceğimiz bir yere yine getirebilir. Onun için biz, her hal ve şartta umudumuzu kaybetmeyeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum.
Bu zor dönemleri bir an evvel geride bırakıp, ailelerimiz, çocuklarımız, torunlarımız, büyüklerimiz ve komşularımızla bayram sevincini tam anlamıyla yaşayacağımız, sağlıklı, sıhhatli nice günler temenni ediyorum.”

ADALETİN HAKİM OLDUĞU BİR TÜRKİYE
“Her zaman bir ve beraber olduğumuz, adaletin hâkim olduğu, kul hakkına girilmediği, yeniden bereketli sofralarda buluştuğumuz, çocukları sevindirdiğimiz, yetimin başını okşayıp, büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz bir iklimin Türkiye'ye hâkim olması temennisiyle; her birinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.