Valilikten gaz kokusuna ilişkin ikinci bir açıklama geldi

Valilikten gaz kokusuna ilişkin ikinci bir açıklama geldi
Kırıkkale Valiliği, dün gece saatlerinde Yenimahalle, Çalılıöz Mahallesi ve Yaylacık Mahallerinde hissedilen gaz kokusuna dair ikinci bir açıklama yaptı. 

“SUYA KARIŞAN BİR YAĞ TABAKASI TESPİT EDİLDİ”
Kırıkkale Merkez’de bulunan Yenimahalle, Çalılıöz Mahallesi ve Yaylacık Mahallerinde gece saat 22.30 sıralarında hissedilen yoğun gaz kokusu vatandaşlarda paniğe neden oldu. Durum üzerine AFAD, Çevre ve Şehircilik, KIRGAZ ve Belediye ekipleri kokunun kaynağını tespit etmek için çalışma başlattı. Çoruhözü deresinin 130 metrelik bir bölümünde kokunun yoğunlaştığını belirleyen ekipler buradan inceleme için numune aldı. Laboratuvar incelemesine gönderilen numunede suya karışan bir yağ tabakasının olduğu tespit edildi.

SUYA KARIŞAN MADDE TESPİT EDİLECEK
Kırıkkale Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İlimiz Merkez Yeni Mahalle, Çalılıöz ve Yaylacık Mahallelerinde saat 22.30 sularında yoğun bir koku şikayetiyle gelen ihbarlar neticesinde Çevre ve Şehircilik ekiplerimiz, AFAD, Kırgaz ve Belediye ekiplerimiz koordineli olarak kokunun kaynağını araştırmaya başlamıştır. 

Kırgaz ekiplerince gerek sahada gerekse evlerde yapılan ölçümlerde doğalgaz kaynaklı bir kaçağın olmadığı tespit edilmiş, Afad KBRN ekipleri de yapılan ölçümlerde de herhangi bir kimyasal, biyolojik, radyolojik bir maddeye rastlamamıştır.

Rafineri, Doğalgaz Çevrim Santrali ve Dolum Tesislerin olduğu bölgede yapılan saha incelemesinde şehir merkezindeki kokuya dair hiçbir emare tespit edilememiştir. Yapılan saha taramasında kokunun, Bahşılı Kırıkkale arasında köprü ile Kayseri Yolu arasında Çoruhözü deresinin 130 metrelik bir bölümünde yoğunlaştığı tespit edilmiştir.

Bu alanda mevcut dereden numuneler alınarak laboratuvar incelemesine gönderilmiş, alınan numunelerin üzerinde yağ tabakası gözlenmiştir. Analiz sonuçlarına göre suya karışan malzemenin netliği tespit edilecektir. Söz konusu bölgenin olduğu yerde kirlilik ve kokunun nedeni, herhengi bir deşarjın olup olmadığına ilişkin tespitlere devam edilmektedir. Tespitler ve analiz sonuçlarına göre gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.