Unutulmayan lezzetler festivalde tanıtıldı 

Unutulmayan lezzetler festivalde tanıtıldı 
Balıkesir’de Uluslararası Kahvaltı Festivali düzenlendi. Türkiye genelinde çeşitli illere de ev sahipliği yapan festivalde, Kırıkkale’nin damaklarda unutulmayan lezzetleri de tanıtılmış oldu.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Balıkesir’de şehrin ürün çeşitliliği ve çok kültürlülüğünün bir yansıması olan özgün ve zengin mutfağının tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen festival, düzenlenen coşkulu kortej yürüyüşü ile başladı. Bayram havasında gerçekleştirilen, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın eşleriyle birlikte katıldığı korteje, protokol üyeleri ve vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. 


MİSAFİRLERDEN GÜZEL NOT ALDI 
Kortej yürüyüşünün ardından Avlu’da festival alanına geçilerek Balıkesirli ünlü oyuncu ve sunucu İlker Ayrık’ın sunumuyla açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Türkiye genelinde çeşitli illere de ev sahipliği yapan festivalde, Kırıkkale’nin damaklarda unutulmayan lezzetleri de tanıtılmış oldu. Kırıkkale’yi temsil eden Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği İl Temsilcisi Hüseyin Şipal ve ekibi, Kırıkkale’nin damaklarda unutulmayan lezzetlerini tanıtma fırsatı buldu. 


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR 
Kırıkkale Belediyesi ve Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin destekleriyle festivale katılım sağlayan Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği İl Temsilciliği, yaptığı çalışmalarla da etkinliklerini daha da artıracak. Festival hakkında bilgi veren Şipal, “Güney Marmara bölgesindeki tüm illerden ve yurtdışından çok sayıda gurme, şef ve misafirlerden güzel notlar aldık” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.