Umreciler dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Umreciler dualarla kutsal topraklara uğurlandı
Kırıkkale’den 15 günlük servisli 11. tur ile umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek olan 29 kişilik kafile uğurlandı.

İÇ DÜNYAMIZA GİDEN YOLCULUKTUR
Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere Kırıkkale’den yola çıkan umre kafilesi için Nur Camii önünde uğurlama töreni düzenlendi.
Törende Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından umrecilere, kutsal topraklardaki ibadetler konusunda önemli hatırlatma ve tavsiyelerde bulunan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Kıymetli kardeşlerim! Çıktığınız bu yolculuk farklı bir yolculuk, yolculuğun en güzeli, peygamberlere giden, Allah’a giden, kendi iç dünyamıza giden yolculuktur.” 

29 KİŞİLİK KAFİLE İÇİN DUALAR EDİLDİ 
“Sizler, Rahman’ın ve Rasulullah’ın birer misafirisiniz. Bu yolculuk herkese nasip olacak bir yolculuk değildir. Bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinde de ilk şart, Allah’ın rızasını gözetmektir.  Rabbim yapacağınız umre ibadetini kabul etsin. İki cihan serveri Hz. Muhammed (S.A.V.)’in ayak bastığı kutsal toraklara bizlerden selam götürün, duaların kabul olunduğu o mübarek beldelerde Alem-i İslam’a, bizlere, devletimize, milletimize dua ediniz" dedi. Umreye gidecek 29 kişilik kafile için, Nur Camii’ndeki uğurlama törenine katılan İl Müftüsü Yaşar, yola çıkan umreciler ile helalleşerek hayırlı yolculuklar diledi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.