Türkyılmaz, minik öğrencilerin konuğu oldu

Türkyılmaz, minik öğrencilerin konuğu oldu
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz Kırıkkale Tınaz İlkokulu 3. sınıf öğretmen ve öğrencilerinin daveti üzerine Hayat Bilgisi/Yönetim Birimleri dersinin konuğu oldu.

HAYALLERİNİZDEN ASLA VAZGEÇMEYİN
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz Kırıkkale Tınaz İlkokulu 3. Sınıf öğretmen ve öğrencilerinin daveti üzerine Hayat Bilgisi/Yönetim Birimleri dersinin konuğu oldu. Başkan Türkyılmaz, Tınaz İlkokulu 3/C sınıfı öğretmeni Burhan Polat’ın isteği üzerine Hayat Bilgisi dersine konuk oldu. Konusu Yerel Birimler olan derste Yerinden Yönetim Kuruluşları’nın Mahalli İdareler bölümüne tabii olan belediyelerin ne iş yaptığını, nasıl çalıştığını minik öğrencilere bizzat anlattı. Çocuklara yaptığı konuşmasında her zaman hayalleri kovalamak gerektiğini dile getiren Türkyılmaz, “Sevgili çocuklar insanlar hayatları boyunca birçok kez engelle karşılaşabilirler, fakat bu engeller sizi yıldırmamalı. 1996 yılında bu mesleği hedeflemiştim, 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nden Yahşihan Belediye Başkanı adayı oldum ama seçilemedim. Seçilememiş olmam beni asla yıldırmadı. 2019 yılında tekrar adaylığımı koydum ve bu sefer kazandım. Sizler de umarım şimdiki hayallerinizin peşinden gider ve kavuşursunuz. Asla pes etmeyin.” Şeklinde konuşarak çocukları motive etti.

KİTAPLAR DAĞITTI
Dersin başlangıcında kısaca kendinden ve belediye işleyişinden bahseden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz çocukların sorduğu sorulara da cevaplar verdi. Dersin çoğunluğunda çocukların sorularına yer veren Türkyılmaz, öğrencilere kariyer planlama ve geliştirme süreçlerinde yol gösterici olmak ve öğrencilerin dikkat dağınıklığını önlemek adına soru soran her öğrenciye kitap hediye etti. Çocuklar sorularından önce kendilerini tanıtıp ilerde olmak istedikleri meslekleri de Türkyılmaz’la paylaştılar. Ders sonunda Başkan Türkyılmaz çocuklara Ramazan ayının sonunda ilçede bulunan Kedi Köyü’nü ziyaret etme, yeni yapılan survivor parkına götürme ve güzel bir piknik sözü de verdi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.