Türk Enerji-Sen, resmen şube oldu

Türk Enerji-Sen, resmen şube oldu
Türkiye Kamu-Sen bağlı Türk Enerji-Sen, cumartesi günü yapılan kongreyle resmen şube oldu ve yapılan seçimde İlker Mazılıgüney Türk Enerji-Sen Anadolu Kızılırmak Şube Başkanı seçildi.

7 EYLÜL 2018’DE KARARI ÇIKMIŞTI
Türk Enerji-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulunun 7 Eylül 2018 tarih ve 1551 sayılı kararıyla Kırıkkale İl Temsilciliğinin şube seviyesine yükseltilmesine karar verilmiş, Kırıkkale merkezli olmak üzere Kırıkkale ve Çankırı il sınırları dâhilinde enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunda faaliyet göstermek üzere sendikanın 20´nci şubesi olarak Anadolu Kızılırmak Şubesi kurulmuş olup kurucu şube başkanı olarak da İker Mazılıgüney atanmıştı.

KIRIKKALE VE ÇANKIRI İLLERİNİ KAPSAYAN BİR ŞUBE
MKE, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü, KOSGEB, DSİ ve HES´lerde faaliyet gösteren Türk Enerji-Sen Anadolu Kızılırmak Şube Başkanı İlker Mazılıgüney, kongrede yaptığı konuşmada bug ünlere kolaylıkla gelinmediğine vurgu yaparak, “9 yıl önce MKE Silah Fabrikasındaki işyeri temsilciliğiyle başladığım, her anında onur duyduğum kutlu yolculukta şube yöneticiliği, Türk Enerji-Sen Kırıkkale İl Temsilciliği ve geçen yıl gerçekleşen 6. Olağan Genel Kurulumuz ile birlikte Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeliği görevlerinden sonra bugün şube başkan adayı olarak karşınızdayım. Yaşamımın her anında davasının ve teşkilatının emrinde ve izinde, virajlardan, manevralardan ve “U” dönüşlerinden uzak bir şekilde yol alan bir kardeşiniz olarak, hiçbir zaman eksik etmediğiniz destek ve dualarınızı, bu gün burada da eksik etmediğiniz için burada bulunan herkese teşekkürlerimi sunarım.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
“Şubemizin kuruluş fikrinin ortaya atılmasından itibaren başlayan süreçte kişisel desteği de dâhil olmak üzere her türlü yardımlarını esirgemeyen Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Sayın Mustafa Tümer’e, Genel Başkan Yardımcım Sayın Osman Kılıç’a, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Sayın Cihangir Hulusi Gök’e, teşkilatlanma çalışmalarımızda her daim yanımda ve etrafımda olan yol arkadaşlarıma ve kıymetli üyelerimize en içten duygularla teşekkür ederim. Teşkilat olarak canla başla yapacağımın, fedakârca çalışmalarla üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve yöneticilerimize olan gönül borcumuzu ödemeye çalışacağım” dedi.

EZİLENLERİN YÜREĞİNDEN KORKUYU ALMAK, ZALİMLERİN YÜREĞİNE KORKUYU SALMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR
“Zorlukların yanında devleti için değil, kendi menfaatleri için çalışan sendikacıların hak mücadelesinin, ekmek mücadelesinin değil, kendi çıkarlarına çalıştığına şahitlik de ettik” diyen Mazılıgüney, “Ama her türlü zorluğa rağmen kamu kurumlarında ayrımcılık yapan, yapmaya teşebbüs eden zihniyetler milletimizin tavandan tabana kurduğu birlikteliği zedelemeye çalışanlar bunun bedelini ödeyeceklerini de iyi bilmelidirler. Ancak hiçbir zorluk bizi yıldırmayacaktır. Hiçbir zorbaya verilecek tavizimizde yoktur. Ermişlerin duaları, gariplerin umutları bizimledir. Ezilenlerin yüreğinden korkuyu almak, zalimlerin yüreğine korkuyu salmak da bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.

DEVLET MEMURLUĞU ARTIK BİR AYRICALIK DEĞİL, SON ÇARE OLARAK GÖRÜLÜYOR
Devlet memurluğunun artık bir ayrıcalık değil son çare olarak görüldüğünün altını çizen Mazılıgüney, “Sendikacılık adı altında işveren şakşakçılığı yapan, istiklal mücadelesi yerine ikbal mücadelesini tercih eden, ‘buçuklara’ imza atıp ‘tam’ iş yaptığını iddia eden yapıların özellikle son dönemdeki Toplu sözleşmelerle memuru mahkûm ettiği şey yoksulluk ve yoksunluktan başka bir şey değildir. İşte bu yüzden memurumuzun hak ettiği refah seviyesine erişmesi, hak ettiği itibara yükseltilmesi ve yarınına umutla bakabilmesi için Türk Enerji-Sen son çare, bu yıl yapılacak olan toplu sözleşmede köprüden önceki son çıkıştır” diye konuştu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.