Tınaz İlkokulu’ndan Konya gezisi 

Tınaz İlkokulu’ndan Konya gezisi 
Kültürel faaliyetler kapsamında Tınaz İlkokulu 4-C Sınıfı öğrencileri ile veliler Konya’da bulunan tarihi yerleri gezdiler.

TEKNOLOJİNİN ÖNEMİNİ ÖĞRENDİLER
Eğitim ve öğretim alanında çeşitli çalışmalara imza atan Tınaz İlkokulu, öğrencilerine yönelik sosyal ve kültürel alanda imkanları sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda -C Sınıfı öğrencileri ile veliler Konya’da bulunan tarihi yerleri gezdiler. Müdür Yardımcısı Seçkin Kuzucu, Öğretmen Osman Bostancıoğlu ve 4-C Sınıf Öğretmeni Burhan Polat’ın da katıldığı Konya gezisinde öğrencilere tarihi ve kültüler yerler gezdirildi.  

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Öğrenci velilerinin de katılım sağladığı gezide, öğrencilerin bilimsel gelişmeleri takip etmeleri amacıyla Konya Bilim Merkezi, canlıların doğal yaşam alanlarını yerinde görmeleri için Kelebekler Vadisi ve tarihi bilinçlerinin oluşması amacıyla da 80 Binde Devri Alem Parkı içerisinde bulunan Minyatür Park ziyaret edildi. 


ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİLER
Farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmeyi, bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan; deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden Konya Bilim Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler ve veliler burada yapılan çalışmaları yerinde incelediler. 

ÖĞRENCİLER KEYİFLİ VAKİTLER GEÇİRDİLER
Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise sayılı kelebek uçuş alanlarından bir tanesi olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni ziyaret eden öğrenciler, Tropikal ülkelerden gelen ve 45 farklı türdeki yaklaşık 10 bin kelebeğe doğal yaşam alanı sunan ayrıca farklı hayvan türleri ile birlikte 98 türe ait yaklaşık 20 bin adet bitkinin yer aldığı Bahçede canlıları doğal yaşam alanların da öğrenme imkanı buldular. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER 
Gezilerine Konya'nın Meram ilçesinde, dinozorların devasa maketleri, çocukların çizgi filmlerden tanıdığı kahramanlar ve Türk-İslam eserlerinin minyatürleri bulunan "80 Binde Devr-i Alem Parkı" ile devam eden öğrenciler ve veliler burada da bulunan yapıları inceleyerek tarihe tanıklık ettiler. Kültürel faaliyetler kapsamında düzenlenen gezilerden memnuniyet duyduklarını belirten öğrenci velileri, gezinin düzenlenmesinde emeği geçen okul idarecileri ve öğretmenlerine teşekkürde bulundular.

Haber: Burak Çalışkan 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.