Tenis Raketi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tenis Raketi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 Haber Merkezi
Uzun süredir tenis oynamıyorsanız, yeni bir tenis tenis raketi ya da tenis ekipmanı satın alma fikri gözünüzü korkutabilir. Size en uygun tenis raketini bulmadan satın almak istemezsiniz. Peki satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Bu yazımızda raket alırken doğru kararı vermeniz için size yardımcı olacağız. Dikkate almanız gereken her yönü detayları ile birlikte konu aldık; çünkü doğru tenis raketini seçebilmek ciddi bir çaba gerektirir. Sizin için bu konuda en doğru kararı vermenize yardımcı olacak ve satın alırken dikkat etmeniz gerekenlerin listesini hazırladık.

1- Ağırlığını Hesaplayın

Tenis raketinin ağırlığı, hız ve güç dengenizi bulmanıza yardımcı olur. Tenis raketi 250 gr ile 300 gr arası ağırlığa sahip olmalıdır. Yeni başlayacak oyuncular için hafif gram ağırlığındaki raketler önerilir. Orta seviyeli oyuncular için tenis raketi seçme konusunda ideal değerde olan ağırlıklar tercih edilmelidir. Kolunuz ile raket ağırlığını ve dengenizi test etmelisiniz.

2- Kavrama Boyutu

Oyun bitimine kadar tenis raketini ne kadar dengeli tutabileceğiniz de dikkat edilmesi gereken diğer noktalardan biridir. Tenis, sadece raketinizi güçlü bir şekilde sallamak ve puan almak ile ilgili değildir. Çoğu zaman rakibinizin atağa geçmesini önlemek için savunmada olmalısınız. Kavrama, etkili bir savunma yapabilmek için önemli bir unsurdur.

3- Raket Boyutu

Raket boyutu, topa vurabilmek için kullanılan çerçeve içindeki alanın tamamıdır. Yeni başlayanlar daha çabuk öğrenebilmek için büyük boy raketleri tercih edebilirler. Deneyimli oyuncular ise becerilerini daha fazla geliştirdikleri için orta büyüklükte raketleri tercih etmelidirler.

4- Denge

Raket ağırlığı, sap kısmının ağırlığından daha fazla olmalıdır. Kafa tarafı daha ağır olan raketleri tercih etmemelisiniz.

Tenis maçlarını takip edip iddaa sonuçlarını görebilmek için https://oley.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.