Sulakyurt’un kaderini değiştirdik 

Yaklaşık iki dönemdir Sulakyurt Belediye Başkanlığı görevini yürüten İsmail Bildik, yaptığı yatırım çalışmalarıyla halkın takdirini topluyor.

İSMAİL BİLDİK: “HALKIMIZIN BİZE VERDİĞİ BU EMANETE LAYIKIYLA SAHİP ÇIKTIK, YAN GELİP YATMADIK! BU MEMLEKETİ KADERİNE TERK EDEN BİR ANLAYIŞA SAHİP DEĞİLİZ”

 

BİZ BU TOPRAKLARA SEVDALIYIZ 
Kısıtlı imkanlarla büyük işlere imza atan, ilçede herkesin takdirini toplayan ‘Atom Karınca’ lakaplı, çalışkanlığıyla tanınan Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, iki dönemde yaptığı ve yapacakları çalışmalarını, Gazetekale Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Gökdemir’e anlattı. Bildik, “Benim bütün siyasi ve hizmet çalışma düşüncem Sulakyurt için. Doğup büyüdüğümüz topraklara hizmet etmekten daha gurur verici ne olabilir. Ben bu topraklara sevdalıyım” dedi. İşte o röportaj;


Çalışmalar nasıl gidiyor? Seçim vaatlerini yerine getirebildiniz mi?
“Bizim gibi küçük belediyelerin büyük sorunları birden çözme gibi bir imkanı yok. Maddi olarak böyle bir imkanımız olmadığından dolayı karınca misali arı misali biz yavaş yavaş bir şeyleri dokuyarak meydana getiriyoruz. Bizim milyonlarımız milyarlarımız yok ama Allah’a şükür vatandaşa verdiğimiz sözleri yerine getirmenin onuru ve gururu içerisindeyiz. İkinci dönem verdiğimiz sözlerin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Birinci dönemimizde ise 24 tane proje vermiştim 41 tane yaptım.  2-3 tane eksikliklerimiz kaldı. İnşallah onu da yeni döneme kadar gerçekleştireceğiz.”


Ne gibi eksiklikleriniz vardı? İlçenin en büyük sorunu ne idi?
“Kanalizasyon, su hattı, altyapı ve yol problemiydi. Biz gözümüzü kararttık ve altyapıya girdik ve bitirdik. Çok sıkıntılı günlerden geçtik, her yer çamur içindeyken bize beddua edenler oldu. 
Altyapıda 154 bin m2 alan bozduk, 130 bin m2 tamamladık. Geriye kalanını inşallah kısa sürede tamamlayacağız. Kırıkkale-Sulakyurt yol arasında önü görülmeyen 19 tane keskin virajlarımız vardı. Bu geçmişin 60 yılık sorunu ve gelecek 100 yılın sorunuydu. Bu yılın sonuna kadar belirli bir etabı bitecek 2023’te tamamlanacak. İnşallah bu yılsonu itibariyle de doğalgaz için ilk kazma vurulacak. 2024 yılı itibariyle de bütün konutlarımıza doğalgaz verilecek.” 

Kısıtlı imkanlarla büyük çalışmaları nasıl başarıyorsunuz?
“Belediye başkanlığı giyinip kuşanıp, çarşıda vatandaşla çay içmek, vatandaşın yanında belediye başkanıyım havasını yapmak değildir. Ben bakanlık bakanlık geziyorum. Bütün belediye başkanı arkadaşlarım ilçesinde proje geliştiriyorsa bunu nasıl yaptı, projesini kaynağını nerden aldı, nerden buldu, bunların hepsini ben araştırıyorum. Milletvekilimiz Av. Halil Öztürk’ten Allah razı olsun. Nereye bir proje verdiysem hepsinin takipçisi olmuştur. Bir tek benim değil bütün Kırıkkale’de ki Belediye başkanları yeter ki projesini versin, vekilime iletsin, vekilim hepsinin takipçisi oluyor. “

Yaptığınız hizmetlerde sizin vicdanınız rahat mı?
“Şu anda Sulakyurt’un samimi olarak söylüyorum 100 milyonun üzerinde bir yatırımı var. Seçim döneminde vatandaşın ‘Başkanım siz ne yaptınız’ sorusuna yüzlerce yatırımla cevap verebileceğiz. Çok şükür benim vicdanım rahat. Yılın başında mutlaka yıl içinde neler yapabileceğimizin planlamasını yaparız. Sulakyurt belediye başkanlığını ben gelirim yaparım işte benim adım İsmail ben yaparım böyle şeyler olmaz kardeşim. Biz Sulakyurt’un kaderini değiştirmeye geldik. Bizden önce bu sorunlar çözülmüştü de biz yan gelip yatmadık. Belediyeyi 7 milyon borçtan devraldım şu an en fazla 10 milyon borcu vardır. Dışarıdan aldığımız genel bütçe hariç Sulakyurt belediyesi olarak 20 milyonluk yatırım yaptık.” 

MTA burada ne araştırması yapıyor?
“Bunu ilk kez kamuoyuna sizlere açıklıyoruz. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Sulakyurt havzasının bazı bölgelerinden numuneler alıyor.  Burada bir altın yatağı mı var diye. Altının hammaddesi yönünde numuneler laboratuvara gönderildi. Net bir şey söyleyemiyoruz. Sulakyurt’ta böyle bir yer altı zenginliği olur. Bunun katma değeri bütün vatandaşımıza, bütün ülkemize, devletimize yansır. Yani burada herhangi bir katliam falan olmayacak. Bazı art niyetli insanlar bunu daima sağda solda laf ediyorlar. Ben benim memleketimde bir belediye başkanı olarak kesinlikle bir olumsuzluğa müsaade etmem.

Kırıkkale’den belediye başkan adayı olacağınız iddiası doğru mu?
“Ben iddia ediyorum, şu an ilçe belediye başkanlarının hangisine sorarsanız sorun Kırıkkale’ye belediye başkanı olmak ister misiniz diye ‘hayır’ yanıtını alabileceğiniz kişi yoktur. Elbette herkes Kırıkkale’ ye belediye başkanı olmak ister. Ama bunun yeri vardır, zamanı vardır. Buradan açık net bir yüreklilikle söylüyorum. Ben Kırıkkale’ye belediye başkanı olmak isterim. Size samimiyetle ve ilk kez sizler aracılığıyla da söylüyorum. Benim 2024’deki Kırıkkale belediye başkan adayım Murat Abalı. Benim gönlümden geçen kişi ve destekliyorum. Nasip olursa gelecek dönemde yeniden Sulakyurt’tan aday olmak istiyorum.” 

Sulakyurt uzun yıllar sonra bir vekil çıkarttı. Halil Öztürk’ün ne gibi katkıları oldu?
“Biz 60 yıl sonra bir tane milletvekili çıkardık. Tabi ki de bu milletvekilinden gurur duyuyoruz. Biz her konuda bu vekile sahip çıkma sorumluluğundayız. Milletvekilimize götürdüğümüz projelerin birçoğu yüzde 50’sinden fazlası karşılık gördü. Bundan önceki dönemde vekilimiz yoktu. Meclisin kapısında beklediğim çok günleri biliyorum. Kırıkkale’nin her sorunlarını her platformda rahatlıkla dile getirilebiliyor. Yiğit vekilimiz Halil Öztürk’ün her alanda büyük desteklerini görüyoruz. Allah onu bizim hem Kırıkkale’nin hem de bizim başımızdan eksik etmesin.”

Seçmenlerinize, ilçe halkına neler söylemek istersiniz?
“8 yıl önceki Sulakyurt nasıl bir Sulakyurt’tu lütfen bir gözlerinin önüne getirsinler. Sulakyurt garaj amirliğine bir sayamayacağım onlarca 26 tane araç kendi emeklerim. Tören alanı kendi emeklerim, düğünler, cenazeler, spor sahaları, yapılacak olan spor kompleksleri, Sulakyurt çayı, Sulakyurt yolu, TOKİ’si, doğalgazı, Tabiat Parkı, asfalt çalışmaları bittiği zaman daha bir güzel gözükecek. Hastanesine, lokantasına, marketlerine çarşısına, pazarına baksınlar. 
Biz nasıl bir Sulakyurt aldık,  nereye getirdik, nereye götürüyoruz halkımız baksın. Ve de inşallah siyasi hedefimiz de 2023 yılında Cumhur İttifakı’nı başarılı kılmaktır” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.