Sevinçlerini gül vererek paylaştılar

Sevinçlerini gül vererek paylaştılar
Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulunda otizmli öğrencilere yönelik Hayat Boyu Öğrenme etkinlikleri kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yaz kursu düzenlendi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Öğrencilerin çeşitli kazanımlar elde etmelerine yönelik düzenlenen kurslarda birçok sosyal etkinliklerin yanı sıra 20 farklı alanda da eğitim verildi. Kursların tamamlanmasının ardından okulda program düzenlendi. Programa, Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Dursun Karakuş'un yanı sıra Otizmli Çocuklar Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Çiçekdağ, öğrenci velileri ve diğer davetliler katıldı. Düzenlenen programda sevinç ve mutluluk yaşayan öğrenciler, davetlilere ve öğretmenlerine gül verdi. Renkli görüntülerin yaşandığı programda öğrenciler ve aileleri eğlenceli vakit geçirdi.

BEDEN EĞİTİMİ, JİMNASTİK, DUYU BÜTÜNLEME
Program sonrası açıklama yapan Telefoncu, öğrencilerin düzenlenen yaz kursları sayesinde faydalı  bir dönem geçirdiklerini belirterek, "Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğümüz tarafından şehrimizdeki çeşitli kademlere ve vatandaşlarımıza yönelik kurs ve seminerler, hem eğitim öğretim dönemi içerisinde hem de yaz tatilinde devam etti. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz düzenlenen kurslarda bilgi ve beceri kazanımları elde etmiş oldu. Bu okulumuzda da özel öğrencilerimiz beden eğitimi, jimnastik, duyu bütünleme uygulamaları, fiziki etkinlikler, kum ve top havuzları, resim, müzik, el sanatları, özel eğitim okuma yazma, dil ve konuşma, piknik, ata binme gibi daha birçok alanlarda etkinlik ve eğitime katıldılar. Her öğrencimiz bu etkinliklerde gönüllerince eğlendiler. Kurslarda görev alan özverili öğretmenlerimize okul idaresi ve diğer çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

BECERİ YÖNÜNDEN FARK EDİLİR KAZANIMLAR
Telefoncu, çalışma ve katkılarından dolayı Okul Müdürü Ünal Dündar ile Otizmli Çocuklar Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Çiçekdağ'a teşekkür ederek öğrencilerin eğitim öğretimleri konusunda hassasiyetle hareket ettiklerini sözlerine ekledi. Okul Müdürü Dündar ise, yaz dönemi boyunca gerek okul yerleşkesinde gerekse farklı mekanlarda düzenlenen etkinliklere katılan öğrencilerde bilgi ve beceri yönünden fark edilir kazanımları gözlemlediklerini belirtti.

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.